Sosyal Medya

YaÅŸam

Evlilik dışı bebeğini internetten satmaya çalıştı

Zonguldak'ta bir kişi, yeni doğan bebeğini internet üzerinden tanıştığı kişiye 3 bin TL karşılığında evlatlık vermeye çalışırken yakalandı.



Olay, Kdz. EreÄŸli’de meydana geldi. Evlilik dışı iliÅŸki yaÅŸadığı kiÅŸiden hamile kalan Z.A. (32) 14 Mart günü Kdz. EreÄŸli Devlet Hastanesi DoÄŸum Servisi’nde bir kız bebeÄŸi dünyaya getirdi.

DOĞUM ÖNCESİ İLAN VERDİ

Z.A. internet Ã¼zerinde bebek ve çocukların evlatlık verilmesi ya da satışına aracılık etmek için kurulan bir siteye doÄŸum öncesinde ilan verdi. Ä°lan üzerinde Ä°zmit’ten 33 yaşındaki B.K. ile tanışan Z.A., bebeÄŸini 3 bin TL karşılığında evlatlık vermeyi kabul etti.

3 BÄ°N TL’YE SATILMAK Ä°STENEN BEBEĞİ HASTANE PERSONELÄ° KURTARDI

Yeni doÄŸum yapan Z.A.’nın yakınları ile Ä°zmit’ten gelen B.K.’nin bebek için pazarlık yaptığını duyan Kdz. EreÄŸli Devlet Hastanesi DoÄŸum Servisi personeli durumu hastanede görevli sosyal hizmetler uzmanına bildirdi. Z.A. ve ailesi yaÅŸananları önce kabullenmek istemezken, polisin olay yerine gelmesi ile her ÅŸeyi anlattı.

Anne Z.A. ile bebeÄŸi 3 bin TL karşılığında evlatlık almak isteyen B.K. gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Ä°ki şüpheli alınan ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol ÅŸartı ile serbest bırakıldı. Hastanede doÄŸan ve internet üzerinden bulunan B.K.’ye 3 bin TL karşılığında evlatlık verilmek istenen kız bebek ise Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Kdz. EreÄŸli Ä°lçe Müdürlüğü ekipleri tarafından devlet koruması altına alındı. Olaya iliÅŸkin soruÅŸturmanın devam ettiÄŸi belirtildi.

Evlilik dışı bebeğini internetten satmaya çalıştı

POLİS İKİNCİ AİLENİN PEŞİNDE

Öte yandan, polis ekipleri ulusal basında çıkan haberler üzerine Zonguldak’ta 2,5 yaşındaki çocuklarını 7 bin TL karşılığında evlatlık vermeye çalışan aileyi arıyor. Ä°ddiaya göre Kdz. EreÄŸli ilçesinde internetteki bir evlatlık bebek sitesine ilan veren kiÅŸi kendisini arayanlara“KomÅŸumun çocuÄŸu. 7 bin TL borçları var. Maddi durumları çok kötü. ÇocuÄŸa bakamıyorlar. Tek istekleri borçlarının kapanması ve çocuklarına iyi bakacak bir aile”dediÄŸi öğrenildi. Polis ekiplerinin konuya iliÅŸkin baÅŸlattıkları çalışmanın devam ettiÄŸi ifade edildi.

İNTERNET ÜZERİNDEN BEBEK VE ÇOCUK PAZARLIĞI

Evlatlık bebek adı altında bebek ve çocukların para karşılığında satılmasına aracılık eden birçok internet sitesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yaptığı giriÅŸimler sonucu savcılık ya da mahkeme kanalıyla kapatılıp, eriÅŸime engellenirken, çocuk simsarlarının farklı isimlerle internette bu pazarlıklara halen aracılık ettiÄŸi öğrenildi.

İnternet sitelerinde bazı aileler bebeklerini para karşılığında evlatlık vermeye çalışırken, bazı aileler ise çocukları olmadığı için evlatlık edinmek istedikleri yönünde ilanlar veriyor. Sitelerde kimileri ücreti karşılığında taşıyıcı anne olabileceğini, kimileri ise sperm satışı yapmaya çalışıyor. Sitelerdeki ilanlara ise bazı vatandaşlar tepki gösteriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.