Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Terörist değil gerizekalı'

İç hat seferi yapan bir Mısır uçağı kaçırılarak Güney Kıbrıs'ın Larnaka Havaalanı'na indirildi. 81 yolcudan, 4 yabancı ve mürettebat dışındakileri serbest bırakan hava korsanı Güney Kıbrıs'ta yaşayan eski karısıyla görüşmek istedi. Mısır Dışişleri, "Bu adam terörist değil, gerizekalı" açıklamasını yaptı.



Mısır Havayolları'nın sözcüsü, İskenderiye- Kahire seferini yapan Mısır Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Larnaka Havaalanı'na indiğini açıkladı. Larnaka Havaalanı iniş ve kalkışkara kapandı.

Mısır Havayolları Twitter hesabından yaptığı açıklamada uçakta 81 yolcunun bulunduÄŸunu duyurdu. Mısır resmi haber ajansı uçağı kaçıran kiÅŸinini Mısır vatandaşı, Ä°skenderiye Ãœniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Prof. Dr. Ä°brahim Semaha olduÄŸu bilgisini geçti.  Kıbrıs Devlet Radyosu, Semaha'nın sığınma talebinde bulunduÄŸunu açıkladı. Radyonun haberine göre, Semaha'nın uçağı kaçırma nedeni kiÅŸisel. Hava korsanının yazdığı mektubun Larnaka'da yaÅŸayan eski karısına iletilmesini istedi. Görgü tanıkları da Semaha'nın yetkililerden aprona fırlattığı mektubu karısına götürmelerini talep ettiÄŸini söyledi. 

Hava korsanı uçaktaki 4 yabancı ile mürettebat dışındaki yolcuları serbest bıraktı. 

'Terör bağlantısı yok'

Al Jazeera'ye bilgi veren kaynaklara göre, hava korsanının üzerinde bomba yeleği olmasından şüpheleniliyor.

Sivil Havacılık Bakanlığı ise hava korsanının üzerindeki bomba yeleÄŸiyle uçağın pilotunu tehdit ettiÄŸini duyurdu. 

AP'ye konuşan sivil havacılık kaynakları ise korsanların çocuk ve kadınların uçaktan inmesine izin verdiğini söyledi.

Güney Kıbrıs CumhurbaÅŸkanı Anastasiedes, olayın 'terör baÄŸlantısı' bulunmadığını söyledi. 

Mısır DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Terörist deÄŸil, gerizekalı. Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam öyle" açıklamasını yaptı. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.