Sosyal Medya

Güncel

Dışişleri'nden konsolosların ülkesine nota

Dışişleri Bakanlığı, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR'ları davasının duruşmasını izlemeye giden diplomatik temsilcilik mensuplarının sosyal medyadaki paylaşımlardan duyulan rahatsızlığı ilgili ülke temsilciliklerine iletti.



Bazı konsolosların gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davayı izlemesiyle baÅŸlayan tartışma sürüyor. DışiÅŸleri Bakanlığı, Ankara'nın rahatsızlığını ilgili ülkelere iletti.

AA'nın diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Ä°stanbul'da devam eden davanın 25 Mart'taki duruÅŸmasını izlemeye giden bazı diplomatik ve konsüler misyon mensuplarınca, bağımsız yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek ve tarafsızlık ilkesine uygun düşmeyecek ÅŸekilde sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmasından duyulan rahatsızlık ilgili ülke temsilciliklerine iletildi.

ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, önceki gün yaptığı açıklamada, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı davanın duruÅŸmasına deÄŸinerek, ÅŸu ifadeleri kullanmıştı:

"Dün malum bir gazetecinin mahkemesi vardı. Bu yargılamaya katılanların durumu çok önemli. Ä°stanbul'daki konsoloslar mahkemeye geliyor. Siz kimsiniz ya, sizin ne iÅŸiniz var orada? Yani diplomasinin de bir edebi var, adabı var. Burası senin ülken deÄŸil, Türkiye. Sen konsolosluk binası veya konsolosluk sınırları içerisinde hareket edebilirsin, diÄŸerleri izne tabidir. Bunlar kalkıp bu ülkenin içerisinde bir gövde gösterisini yapabilecek kadar haddi tecavüz edebiliyorlar.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.