Sosyal Medya

Güncel

Şüpheli tutuklandı, anne serbest

Beratcan Karakütük'ün Tuzla Orhanlı'da ormanlık alanda ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden sanık tutuklandı. Sanığın ifadesi doğrultusunda gözaltına alınan anne serbest kaldı.



Polis, Gaziosmanpaşa'da gözaltına aldığı şüpheliyi sorgulamak üzere emniyete götürdü. Servis şoförü E.K.'dan sonra, annesi T. Karakütük de sabah erken saatlerde şüpheli sıfatı ile gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Suçunu itiraf eden servis şoförü, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine kondu. Şüpheli ile ilişkisini itiraf eden anne ise serbest bırakıldı.

Şüphelinin anneyi suçlayarak "Çocuk ilişkimizi öğrendi öldürelim" iddiasına karşın annenin, "Ayrılmak istedim. Beni çoluk çocuğumu öldürmekle tehdit ediyordu. Suçuna beni ortak etmeye çalışıyor" dediği öğrenildi.

'Bizi gördü, çocuğu ortadan kaldıralım'

Şüphelinin ifadesi:

"Annesiyle 6 yıldır birlikteliğimiz vardı. Beratcan bir süre önce bizi birlikte gördü. Ardından ' babasına söyleyeceğini belirterek' annesinden para istemeye başladı. Ben de ona birçok hediye alıyordum. Bir süre böyle gitti fakat daha sonra 'babama söyleyeceğimi sizi' demeye başladı. Bir gün annesi beni arayarak "Bizi gördü çocuğu ortadan kaldıralım" dedi.

Bunun üzerine ben de plan yaptım. Olay günü okul çıkışında çocuğu bir bahaneyle servise aldım. Ellerini ve ayaklarını bağladım, ağzını bantladım. Daha sonra minibisün arkasındaki bagaj bölümüne yerleştirdim Çocuk arkada iken bir başka servisi dağıttım. Bir söre sonra da Tuzla'daki su kanalına götürdüm, kafasını 10 dakika suyu içinde tuttum. Öldüğüne ikna olunca orada bırakıp ayrıldım ve annesine işi bitirdiğimiz mesajını attım. "

Anne Türkan Karakütük'ün ise, şüpheli ile birlikteliğini kabul ettiği ancak "Kendisinden ayrılmak istiyordum. Bunu kendisine söyledim. Çoluğumu çocuğumu öldürmekle tehdit etti. 'Ayrılırsan seni yakarım' diyordu. Çocuğumu öldürmek istediğimi söyleyerek beni de suçuna ortak etmek istiyor" dediği öğrenildi.

Ormanda bulundu

İstanbul Kartal'da kaybolduktan sonra 15 gün boyunca aranan, 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün cansız bedeni Tuzla Orhanlı'da ormanlık alandaki bir su kanalında bulunmuştu.

Polis, cesedin 15 gün önce Kartal'da okul çıkışında kaybolan ve 15 gündür kendisinden haber alınamayan 10 yaşındaki Beratcan karakütük'e ait olabileceÄŸi ihtimali üzerine, durumu çocuÄŸun ailesine bildirmiÅŸ,  ailenin teÅŸhisiyle de cesedin Beratcan Karakütük'e ait olduÄŸu belirlenmiÅŸti. 

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.