Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de hava saldırısı: 18 ölü

HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalar ile koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 4'ü sivil ile 14 Husi mensubu öldü



Yemen'de meşru yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalar ve koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 4 sivil ile 14 Husi mensubu öldü

HDG'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin Taiz'in kuzeyinde El-Hamsin Caddesi ile batıda yer alan Hazran bölgesinde Han Dağı çevresinde Husilere ait mevzileri bombaladığı kaydedildi.

Husilerin doğu cephesinde ve kentin güneydoğusunda Es-Sicn El-Merkezi çevresinde yönetim yanlısı güçleri hedef alan saldırıların püskürtüldüğü ifade edildi.

Bu arada, Husi militanlar ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, HDG'nin kontrolündeki Taiz'in Sa'bat ve El-Cahmeliyye yerleşim bölgelerine düzenlediği topçu saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 4 sivilin öldüğü bildirildi.

Koalisyon güçlerine ait uçakların Aden'in kuzeyinde Caule bölgesinde El-Kaide militanlarının bulunduğu iddia edilen bir noktayı bombaladığı belirtilirken, can kaybına ilişkin bilgi verilmedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.