Sosyal Medya

Güncel

Castro'dan Obama mesajı: Kimse hayale kapılmasın

Küba Devrimi’nin lideri Fidel Castro, 88 yıl sonra Küba’yı ziyaret eden ilk ABD Başkanı olan Obama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Fidel Castro, ‘KardeÅŸ Obama’ baÅŸlıklı yazısında, “Buraya Amerika’da SoÄŸuk SavaÅŸ’ın son kalıntılarını gömmeye ve Küba halkına dost eli uzatmaya geldim” diyen ABDBaÅŸkanı’nı eleÅŸtirerek ülkesinin "‘yıllardır Küba’ya acımasız bir abluka uygulayan’ ABD’nin hediyelerine ihtiyacı olmadığını" belirtti.

Castro şunları yazdı:

KÃœBA DEVRÄ°MÄ°

“Obama konuÅŸmasında Küba’nın ABD gibi Afrika’dan getirilen köleler tarafından kurulduÄŸunu söylüyor. Obama’ya göre buranın yerli halkı yok. Ayrıca ırk ayrımcılığınındevrim tarafından nasıl yok edildiÄŸini ve kendisi daha 10 yaşına gelmeden tüm Kübalıların nasıl eÅŸit haklara sahip olduÄŸunu da söylemiyor. Irkçı burjuvazinin siyahları toplama kamplarına göndermesine Küba Devrimi ile son verildi.”

"KÄ°MSE KÃœBALILARIN TESLÄ°M OLACAÄžI HAYALÄ°NE KAPILMASIN"

ABD’nin yıllarca Güney Afrika’daki ırkçı apartheid rejimine destek verdiÄŸini de hatırlatan Fidel Castro, Obama’nın Havana’daki konuÅŸmalarının Küba halkını çok etkilediÄŸi düşüncesinin yanılgı olacağını belirterek ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 60 yıldır süren acımasız abluka, paralı askerlerin saldırıları ve çok sayıda ÅŸiddet eyleminden sonra; eÄŸitim, bilim ve kültür alanındaki geliÅŸmelere imza atan bu asil halkın teslim olacağı hayaline kimse kapılmasın. Ä°mparatorluÄŸun bize hediye vermesine ihtiyacımız yok. Çabalarımız yasal ve barışçıl olmaya devam edecek çünkü bu gezegende yaÅŸayan tüm insanlığın barışına ve kardeÅŸliÄŸine baÄŸlıyız.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.