Sosyal Medya

Güncel

Ensarioğlu: Taziyelere bir değil birkaç kez katıldım

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu YPG'lilerin taziyesine katılmasıyla ilgili tartışmalar üzerine, "Taziyelere katılmak suç değildir, bir değil birkaç kez gittim. Dokunulmazlığım kalkacaksa da ilk oyu ben veririm" dedi.



AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve MYK Üyesi Galip Ensarioğlu YPG'li taziyesine katılmasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Ensarioğlu, "Taziyelere katılmak suç değildir, taziyeye katılmak taziye sahibinin acısını paylaşmaktır. Evet ben katıldım ancak Sayın Kılıçdaroğlu az biliyor, bir değil birkaç kez katıldım, bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa ilk oyu da ben veririm" dedi.

Ensarioğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Taziye meselesi özlellikle Ankara patlamasından sonra Van’da bir milletvekilinin bu vahÅŸi terör eylemini gerçekleÅŸtiren ÅŸahsın taziyesine katılmasıyla baÅŸlayan bir tartışmadır. Taziyelere katılmak suç falan deÄŸil. Taziyeye katılmak taziye sahibinin aısını paylaÅŸmaktır. Kimse çocuÄŸunun terörist, kötü falan olmasını istemez. Ölmesini de istemez. Bu ayrı insani bir ÅŸeydir, geleneklerimizde olan bir ÅŸeydir. Ama vahÅŸi bir terör eyleminde, bütün kamuoyunu infiale sürükleyen bir eylemde mileltin vekili olarak gidip orada konuÅŸma yaptığınız zaman bu olayı sahiplenme anlamında toplumda bir sıkıntı yaratıyor. Bunun üzerine oluÅŸan bir yargıydı bu taziye meselesi. Daha sonra iÅŸte CHP’nin ve paralelci yapının benim sosyal medyada katıldığım bir YPG’linin taziyesinin görüntülerini vermiÅŸler. ‘HDP’ye ÅŸunu söylerken, sizin vekiliniz de katıldı’ gibi. Sayın KılıçdaroÄŸlu ana muhalefetin lideri olarak bunu dile getirmesini hayretle izledim. Bunu sanki saklayacakmışız gibi...

"Åžengal ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken yaÅŸamını yitiren o günkü YPG’lilerin taziyesiydi"

"Evet ben katıldım. Yalnız Sayın KılıçdaroÄŸlu az biliyor. Ben bir deÄŸil birkaç defa katıldım. Ama benim katıldığım bütün taziyeler Åžengal’de ve Kobani’de IŞİD ile savaşırken yaÅŸamını yitiren o günkü YPG’lilerin taziyeleriydi ve ailesini tanıdığım insanlardı. Taziyeye gittim, bundan hiç gocunmam, çekinmem, bunu da saklamam. Bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa da ilk oyu ben veririm. Ama ana muhakefet liderinin ya da muhalefetin AK Parti’nin siyaseti ve hizmetleri karşısında politika üretemeyip komplekse girmeleri onların böyle ufak ÅŸeylere sarılmalarına sebep oluyor ki bundan bir ÅŸey çıkmaz.bu memleketin hayrına siyaset üretip muhalefet yapsınlar. Muhalefete de ihtiyacımız var. Biri bizi uyarsın, yol göstersin, eksiÄŸimizi, yanlışımızı söylesin. Böyle ufak ÅŸeylerle uÄŸraÅŸmaları kendilerinin seviyelerini düşürür."

"Dokunulmazlıklar için kendimiz açısından korkmuyoruz. Zaten Sayın Başbakanımız hodri meydan dedi, hepsi geri çekildi. Yani biz gelin şu an fezlekesi bulunan bütün dosyaları yargıya sevk edelim, milletvekillerinin davaları görülsün dedik. Reste rest dedik ve herkes geriç keildiç. Yani bizim o anlamda korktuğumuz, çekindiğimiz bir şey yok."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bir şehit taziyesine katıldığı sırada, Ensarioğlu hakkında, "Bu yürekliliği gösterip taziyeye gittiğini açıklaması dolayısıyla kendisini kutluyorum. En azından bu cesareti gösteriyor. Şimdi Sayın Davutoğlu'na sormak isterim; siz bu konuda ne yapacaksınız, neler yapacaksınız, acaba dokunulmazlığı kaldırma gibi bir girişiminiz olacak mı? Gerçekten merak ediyorum" demişti.

HDP Van Milletvekili TuÄŸba Hezer 17 Åžubat'taki Ankara saldırısını gerçekleÅŸtiren canlı bomba için Van'da kurulan taziye çadırına giderek, ailesine baÅŸsaÄŸlığı dilemiÅŸti. HDP'li TuÄŸba Hezer hakkındaki fezleke, aynı gün içinde Adalet Bakanlığı'ndan BaÅŸbakanlık’a, BaÅŸbakanlık'tan da Meclis'e gönderilmiÅŸti.

Ankara, YPG/PYD'yi PKK'nın uzantısı olarak görüyor ve "terör örgütü" olarak nitelendiriyor.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.