Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: 5 bin 359 terörist öldürüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyonlarda 5 bin 359 teröristin öldürüldüğünü açıkladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, operasyonların baÅŸladığı geçen yılın temmuz ayından bugüne kadar 215’i asker, 133’ü polis, 7’si korucu olmak üzere 355 ÅŸehit verildiÄŸini söyledi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Aynı dönemde, yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Milli Savunma Bakanı Ä°smet Yılmaz ve Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da yer aldığı Harp Akademileri Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezinde, kuvvet komutanları ve subaylara hitap etti.

ErdoÄŸan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin deÄŸerli komutanlarıyla, kahraman subaylarıyla, Harp Akademileri Komutanlığında bir kez daha bir araya gelmekten memnun olduÄŸunu belirterek, bu vesileyle, Türk Silahlı Kuvvetlerinin halen görev başında olan tüm mensuplarının, Mehmetçiklerin her birine şükranlarını sundu. Tarihten bugüne, vatan hizmetinde gazilik ve ÅŸehitlik mertebesine ulaÅŸan, Gazi Mustafa Kemal baÅŸta olmak üzere, ordunun tüm mensuplarını rahmetle, hürmetle yad eden ErdoÄŸan, özellikle, son dönemde, yurt içi ve yurt dışı görevleri sırasında hayatlarını kaybeden subaylara, astsubaylara, uzmanlara, erbaÅŸ ve erlere Cenabı Allah’tan rahmet diledi. 

'5 BİN 359 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Operasyonların baÅŸladığı geçen yılın temmuz ayından bugüne kadar 215’i asker, 133’ü polis, 7’si korucu olmak üzere 355 ÅŸehit verildiÄŸini ifade eden ErdoÄŸan, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü:

"Cuma günü Yozgat Åžefaatli’de bir ÅŸehidimizin cenaze törenine katıldık, ailesi ve yakınlarıyla acılarını paylaÅŸtık. Hamdolsun, ÅŸehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. Aynı dönemde, yurt içi ve yurt dışında toplam ölü, yaralı, yakalama olarak 5 bin 359 terörist etkisiz hale getirildi. Ama bu durum, ÅŸehitlerimizin acılarının yüreÄŸimizi daima yakmaya devam edeceÄŸi gerçeÄŸini deÄŸiÅŸtirmiyor. Biliyorsunuz, bizim milletimiz için 'asker millet' derler. Tarih boyunca, hep askeri baÅŸarılarımızla, mücadeleci yönümüzle, kabımıza sığmayıp sürekli yeni arayışlar içinde olmamızla ön plana çıkmış bir milletiz. Devlet kurmak, devleti büyütmek, devleti yaÅŸatmak konusundaki maharetimizi, CumhurbaÅŸkanlığı forsumuzu sembolik anlamlarıyla çevreleyen yıldızlarımız açıkça ortaya koymaktadır. Gönül bağımızın olduÄŸu coÄŸrafyaların hiçbirine kayıtsız kalma hakkına sahip deÄŸiliz. Mesela Balkanlar'da yaÅŸanan hiçbir hadiseyi bizim görmezden, duymazdan gelme, arkamızı dönme imkanımız yoktur. Aynı ÅŸekilde OrtadoÄŸu’daki, Kuzey Afrika’daki, Kafkasya’daki geliÅŸmelere uzak kalma lüksümüz bulunmuyor. Ata yurdumuz Orta Asya’daki, kalpleri bizimle çarpan Afrika’daki, Güney Asya’daki kardeÅŸlerimizi mahzun bırakamayız. Öyleyse, tarihin üzerimize yüklediÄŸi bu sorumluluÄŸun gereÄŸini hep birlikte yerine getireceÄŸiz."

'BÄ°R GÃœN BÄ°LE BARINDIRMAZLAR'

İçinden geçilen kritik dönemin, Türkiye'yi pek çok bakımdan oldukça zorlu, oldukça kritik sınamalara tabi tuttuÄŸunu vurgulayan ErdoÄŸan, bunlardan birinin de özgürlük-güvenlik dengesinin nasıl saÄŸlanacağı, sınırlarının nasıl belirleneceÄŸi, uygulamalarının nasıl hayata geçirileceÄŸi meselesi olduÄŸunu aktardı. 

Esasen özgürlük-güvenlik tartışmasının, günümüze ve Türkiye'ye mahsus olmadığının altını çizen ErdoÄŸan, bu konunun, kadim dönemlerden beri siyaset ve hukuk tartışmalarının temel meselesi olduÄŸunu anlattı. Meseleye iliÅŸkin pek çok yaklaşım bulunmakla birlikte, kabul gören anlayışın, özgürlükle güvenliÄŸin birbirinin karşıtı deÄŸil, birbirinin tamamlayıcısı olması gerektiÄŸini belirten ErdoÄŸan, özellikle Amerika’da 11 Eylül 2001’de yaÅŸanan saldırılarından beri, bu meselenin öncelikli tartışma konularından biri olmayı sürdürdüğünü ifade etti. 

'BAŞKALARI İÇİN DEĞİL MİLLETİMİZ İÇİN YAPIYORUZ'

Oysa aynı ülkede, benzer suçlamalara maruz kalan medya mensuplarının neler yaşadığının, haklarında hangi davaların açıldığının, ellerindeki malzemeleri imha etmek mecburiyetinde nasıl bırakıldıklarının çok iyi bilindiğini aktaran Erdoğan, "Biz, teröristlere ve onlara her türlü desteği sağlayan iç ve dış tüm güçlere rağmen, demokrasiden, hukuk devletinden, insan haklarından taviz vermeden yolumuzda yürümeyi sürdüreceğiz. Bunun için kimsenin telkinine, dayatmasına ihtiyacımız yok. Biz bunu, başkaları istediği için değil, milletimiz buna layık olduğu için yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kaynak : Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.