Sosyal Medya

Dünya

Brüksel'de 'Korkuya Karşı Yürüyüş' olaylı bitti

Brüksel'de bir araya gelen göçmen karşıtı 500 kişi, gösteri yapmak isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı



Belçika’nın baÅŸkenti Brüksel’de, bir grup aşırı saÄŸcının eylem düzenlemek istemesi üzerine polis devreye girdi.

Yaklaşık 500 kadar kiÅŸi, 22 Mart’taki saldırılarda hayatını kaybedenlerin anıldığı borsa binasının önündeki Place de la Bourse meydanında toplandı.

Ölenleri anmak için meydana gelenlerle grup arasında kısa süreli arbede yaÅŸandı. Eylemcilerin gösteri düzenlemesine öfkelenenlerden biri “FaÅŸistlere Geçit Yok” diye slogan atınca tansiyon yükseldi.

27 Mart’ta, Brüksel’de ‘Korkuya Karşı Yürüyüş’ sloganıyla bir gösteri planlanıyordu ancak yetkililer güvenlik endiÅŸelerini gerekçe göstererek bu yürüyüşün bir kaç hafta ertelenmesine karar verdi.

Brüksel Belediye BaÅŸkanı Yvan Mayeur, İçiÅŸleri Bakanı Jan Jambon ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, “Halkın duygularını paylaşıyoruz. Ancak güvenlik güçlerinin soruÅŸturmayla ilgili çalışmalarına izin vermeliyiz. Bizim de katılmak istediÄŸimiz yürüyüşün birkaç hafta ertelenmesine karar verdik” demiÅŸti.

Bu ikazlara raÄŸmen, aşırı saÄŸcı grup meydanında izinsiz toplandı. Aralarında maskeli kiÅŸilerin de olduÄŸu eylemciler, “Burası Bizim Evimiz” ÅŸeklinde ve göçmen karşıtı sloganlar attı.

Saldırılarda ölenleri anmak için meydanda bulunan kalabalıkla göstericiler arasında sözlü atışmalar yaşandı.

Kendilerini futbol taraftarları olarak tanıtan grubun önüne barikat kuran güvenlik güçleri, adım adım ilerleyerek eylemcileri meydandan çıkardı ardından gruba tazyikli suyla müdahale etti.

Olayların yaşandığı bölgede metro istasyonları geçici olarak kapatıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.