Sosyal Medya

Güncel

Paralel Yapı'nın Askeri Lise sınavında kopya itirafları ortaya çıktı

TSK’ya sızmak için sorularını çaldığı 2013 Askeri Lise Sınavı ile ilgili soruşturma açılmasını sağlayan itiraflar savcılık dosyasına girdi. Sınava giren T.F.B. soruların kendilerine ‘deneme sınavı’ denerek dağıtıldığını söyledi.



Paralel Yapı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) sızmak için sorularını çaldığı 2013 Askeri Lise Sınavı (ALS) ile ilgili soruÅŸturma açılmasını saÄŸlayan itiraflar ortaya çıktı. Yeni Åžafak'ın haberine göre, Kayseri Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın soruÅŸturma dosyasında, Gülen örgütünün askeri liselere sızma planını deÅŸifre eden 'cemaat aÄŸabeyi' ile sınava giren öğrencilerin ifadeleri yer aldı. Åžaibeli sınava giren öğrencilerden T.F.B. savcılığa verdiÄŸi ifadede, hırsızlığı ve paralel örgütün sınavlarda yaptığı usulsüzlükleri itiraf etti. Ãœcretsiz matematik kursu için gittiÄŸi dershanede ismini Osman olarak bildiÄŸi aÄŸabeyle tanıştığını söyleyen T.F.B., “Bize kod isim verdiler. Telefon görüşmelerinde Fetullah Gülen'den kesinlikle bahsetmememizi, cemaat evine gidip geldiÄŸimizi kimseyle paylaÅŸmamamızı istediler" dedi.

SORULARI GÖRÜNCE ŞAŞIRMAYIN

T.F.B., cemaat evlerinde kendilerine Fetullah Gülen'e ait kitapları okuttuklarını, bilgisayardan vaazlarını dinlettiklerini belirterek, kendisiyle ilgilenen bir aÄŸabeyin ALS'ye girmesini söylediÄŸini aktardı. T.F.B., ÅŸunları aktardı: “Sınav yaklaÅŸtığında beni baÅŸka bir eve götürdüler. Son bir hafta bizi bu evden hiç çıkarmadılar. Bize yemin ettirerek soruları ezberlettiler. Soruları ezberlettiren aÄŸabey bize 'Kitapçıklarda iÅŸlem yapın, soruların altını çizin. Soruları açtığınızda ÅŸaşırdığınızı belli etmeyin, salonda kamera var. Sınavın sonuna kadar bekleyin, erken çıkmayın, dışarı çıktığınızda da çok iyi geçti filan demeyin' diye tembihledi. Israrla bu soruların sınavdaki sorularla aynı olup olmadığını sordum ama 'aynısını olmadığını, benzeri olduÄŸunu' söylediler. Ancak 2013 Nisan ayında girdiÄŸim sınavda soruların bize ezberletilen sorular olduÄŸunu ancak şıkların yerinin deÄŸiÅŸtirildiÄŸini fark ettim. Sınavdan sonra da bu konulardan kimseye bahsetmememiz konusunda sıkı sıkı tembihlediler."

DENEME SINAVI, DÄ°YE DAÄžITTILAR

Söz konusu sınava giren M.P. ise sınava 3 gün kala beraberindeki iki arkadaşı ile birlikte örgüt aÄŸabeyi Ö.K.'nin kendilerini baÅŸka bir eve götürdüğünü kaydederek, “Burada Ö. aÄŸabeyin dışında 3 kiÅŸi daha vardı. Bir gün sonra bu üç kiÅŸiden biri bana ve arkadaÅŸlarıma fotokopi haline getirilmiÅŸ 80 sorudan ibaret deneme sınavı vererek bunları ezberlememizi söyledi. Ä°ki gün boyunca arkadaÅŸlarımla birlikte bu soruları ezberledik. Daha sonra aÄŸabey bu fotokopileri bizden topladı. Bu arada baÅŸka bir aÄŸabey de bu sorular bize verilmeden önce Kur'an-ı Kerim'e el bastırarak, bu evde olup bitenleri kimseye anlatmayacağıma dair yemin verdirdi. Sınavda, ezberlediÄŸim soruların 60 tanesi aynen, geri kalan 20 sorunun da şıklarının yerlerinin deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ olarak çıktığını gördüm. Sınavdan sonra Ö. aÄŸabeye sınav sorularının sınavdan önce bize verildiÄŸini söyledim" ifadelerini kullandı.

ASKERİ LİSEYE YÖNLENDİRİLDİK

Askeri liselere hazırlanmaları konusunda yönlendirildiklerini anlatan Ä°.K. de “Cemaat evinde bize yemin ettirilerek verilen soruların sınavdaki sorularla aynı olduÄŸunu görünce ÅŸaşırdım. Bu durumu diÄŸer arkadaÅŸlarımla görüştük, daha sonda durumu Ö. aÄŸabeye anlattık. Soruları bize veren aÄŸabey sınavdan sonra 'artık bizimle irtibat kurmayacaksın, telefon etmeyeceksin' dedi. Bu olaylar ortaya çıktıktan sonra ise bu aÄŸabey ile daha önce hiç görmediÄŸim bir aÄŸabey benimle görüştü. Tanımadığım bu kiÅŸi bana 'Ö. aÄŸabeyiniz ÅŸikayette bulunmuÅŸ, ne doÄŸrunuza geliyorsa onu söyleyin' ÅŸeklinde bir ÅŸeyler söyledi" diye konuÅŸtu.
Sorular itaatkar öğrenciye dağıltıldı

Örgütün askeri lise sınavlarında usulsüzlük yapıldığını ortaya çıkaran cemaat evlerinde 'ağabeylik' yapan Ö.K. ise ifadesinde, sınavlarla ilgili şüphelerinin artması üzerine cemaatten ayrıldığını dile getirdi.

“Beni ikna etmek amacıyla geri çağırdılar" diyen Ö.K., “Bir seferinde de dershanede çalışan birisi bana bu tür hareketlerin iyi niyetli hareketler olduÄŸunu, askeriyeyi kastederek, 'burası Peygamber ocağı buraya güzel insanların gelmesi ve burada güzel insanların yetiÅŸmesi gerekiyor" tarzında cümleler sarf etti" dedi. Örgütün her öğrenciye bu ÅŸekilde soru vermediÄŸine dikkat çeken Ö.K., “Çocuklarla ilgili araÅŸtırma yapıyorlardı. Kayseri'de 3 bölgeden sorumlu aÄŸabey bir sohbet sırasında, çocukların itaatkar olup olmadığını sormuÅŸtu. Ä°taatkar olmayan çocuklara eÄŸilmediler" diye konuÅŸtu.

Ä°LK OPERASYON HAZÄ°RANDAYDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 3 Haziran'da operasyon düğmesine basılmış, hakkında yakalama kararı çıkartılan 8 kişiden 5'i gözaltına alınırken, diğer 3 zanlının ise Kırgızistan'a kaçtığı tespit edilmişti. Ay rıca söz konusu soruşturma kapsamında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de ifadesi alınmıştı. Savcılığın talebi üzerine Kayseri 3. Sulh Ceza Mahkemesi, De mir hakkında adli kontrol kararı uygulanmasına ve yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine karar vermişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.