Sosyal Medya

Güncel

CHP ve HDP mültecilere karşı birleşti

Mülteciler için yapılacak çadırkent inşaatına, CHP’li vekil Hüseyin Çomak, HDP’li vekil Mahmut Toğrul ve bazı dernekler engel oldu.



KahramanmaraÅŸ'ın DulkadiroÄŸlu Ä°lçesi Sivricehüyük mahallesinde inÅŸaat çalışmaları süren 27 bin mültecinin barınması için yapılan çadırkent çalışmalarına HDP ve CHP milletvekilleri ve destekçileri engel oldu.

CHP ve HDP'den mülteci çadırı yapılmasın eylemi

 

YOLU TAÅžLARLA KAPATTILAR

Yolu taÅŸla trafiÄŸe kapatan ve iÅŸ makinelerinin önüne geçen vatandaÅŸlar, Suriyelileri istemediklerini ve burada yapılacak konaklama tesislerine izin vermeyeceklerini söyledi. Ä°nÅŸaat alanında ellerinde pankartla eylem yapan vatandaÅŸların sonuna kadar yanında olduÄŸunu belirten CHP Milletvekili Hüseyin Çomak, çadırkent inÅŸaatına engel olmak için kadınları eyleme çağırdı.

CHP ve HDP'den mülteci çadırı yapılmasın eylemi

BUÄžDAY YETÄ°ÅžMEYECEKMÄ°Åž

Sıkıntılı bir dönem içerisinde olduÄŸumuzu anlatan Çomak, şöyle konuÅŸtu: “Burada bu çalışmaların tamamlanması toplumsal barışı ve huzurun bozulmasına neden olacaktır. Doku bozulacaktır. 25 bin kiÅŸiden bahsediliyor. Burası 360 dönümlük bir yer. Yarın bir gün bu nüfus buÄŸdaylara zarar verecek, pamuk ve sebze yetiÅŸtiremeyecek insanlar. Çünkü kültürleri, ahlak anlayışları bizden farklı. Biz bu kampı istemiyor isek, özellikle kadınlarımızdan rica ediyorum, gösteri yapsınlar"

CHP ve HDP'den mülteci çadırı yapılmasın eylemi

ÇADIRKENT İSTEMİYORUZ

HDP Milletvekili Mahmut Tuğrul ise hükümetin dış politikasını eleştirerek, bölge insanının her zaman yanında olduğunu, çadırkent istemediklerini söyledi. Yapılan basın açıklamalarının ardından milletvekili ve vatandaşlar dağıldı.

CHP ve HDP'den mülteci çadırı yapılmasın eylemi

YaÅŸanabilecek olası olaylara karşı yoÄŸun güvenlik önlemi jandarma, herhangi bir olumsuzluÄŸa izin vermedi. Gelin burada günlerce oturun Ellerinde pankart ve afiÅŸlerle çalışmalara engel olan göstericelere seslenen CHP'li Çomak, "Kadınlarımız ve ileri yaÅŸtaki erkeklerimiz gelsin burada günlerce otursun, mücadele etsin, buraya Suriyelilerin yerleÅŸmesine engel olsunlar” dedi.

CHP ve HDP'den mülteci çadırı yapılmasın eylemi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.