Sosyal Medya

Güncel

Bozkır: Vizeler Kalkmazsa anlaşmayı feshederiz

Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, "Şayet vizeler kalkmazsa geri kabul anlaşmasını feshetme hakkımız var. Bunu da yaparız." dedi.



Avrupa BirliÄŸi Bakanı Volkan Bozkırvize muhafiyeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2 ay içerisinde vizelerin kalkma ihtimalinin çok yüksek olduÄŸunu belirten Bozkır, "Vizeler kalkmazsa, geri kabul anlaÅŸmasını fesih etme hakkımız var." dedi.

"VÄ°ZE Ä°Ã‡Ä°N ÖNKOÅžUL OLAN 72 BEKLENTÄ° NÄ°SAN AYINDA TAMAMLANACAK"

Bakan Bozkır'ın vizelerle ilgili konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Şu anda 40 beklenti karşılanmış durumda. 72 maddenin 40'ını tamamlamış olduk. Ama öyle bir şey ki; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile 4 beklenti karşılandı. Şimdi bir uluslararası sözleşme de onaylandığında 5 beklentiyi daha karşılamış olacağız. Dolayısıyla 9 beklenti tek bir hamleyle karşılanabiliyor. Dolayısıyla bundan sonra yapılacak 30 işlem var olarak algılanmasın. Nisan sonu tamamlayacağız.

"VÄ°ZELER KALKMAZSA MÃœLTECÄ°LERÄ° GERÄ° ALMAYIZ"

Eskiden vize konusu tek taraflı yürüyen meseleydi. Ama burada bir paradigma deÄŸiÅŸikliÄŸiyle yeni bir paket ortaya çıktı. Birçok ÅŸey birbirine baÄŸlı. Türkiye bakımından vizenin kalkması, yeni bir fasıl açılması, Suriyeli kardeÅŸlerimize 3 milyar euro gelmesi bizim beklentilerimiz. Ama vizenin kalkması AB'nin mükellefiyeti. Bu sayede AB'nin bekaasını tehdit etmekte olan düzensiz göçle de mücadele de bu paketin içinde. Dolayısıyla çok önemli unsurlar içeren bir paket. Geri kabul anlaÅŸması bunların önemli unsurlarından biri. Åžayet vize kalkmazsa geri kabul anlaÅŸmasını fesh etme hakkımız var. Bunu da yaparız. Zaten anlaÅŸma öyle. 6 ay içinde fesh etme hakkımız var."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.