Sosyal Medya

Güncel

Türk mühendisler geliştirdi! Teröre darbe vuracak

Teröristler artık tek gözden takip edilecek. Edirne’den Hakkari’ye kadar uzanacak sistemle olası saldırıların önlenmesi bekleniyor.



Ankara ve Ä°stanbul’da peÅŸ peÅŸe yaÅŸanan bombalı saldırıları düzenleyen teröristlerin izlediÄŸi güzergâhın ve kimliÄŸinin tespitinde yaÅŸanan sorunlar, ASELSAN’ın kuracağı‘Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi’ ile ortadan kaldırılacak. Yeni güvenlik sistemi kapsamında 80 ÅŸehrin çeÅŸitli noktalarına hareketli ve sabit olmak üzere 24 saat kayıt yapacak çok sayıda kamera yerleÅŸtirilecek. BüyükÅŸehirlerdeki MOBESE’ler de yüz tanıma özelliÄŸine sahip yeni sisteme entegre edilecek. Sistem tek bir merkezden izlenecek.

Ä°KÄ° YILDA BÄ°TECEK

HAVELSAN ve ASELSAN’ın Türk mühendisleri tarafından geliÅŸtirilen ve 2008’den bu yana uygulanması planlanan ‘Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi’ son dönem sıkça yaÅŸanan sorunun çözümü için önemli bir adım olacak.

‘Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi’ ile ÅŸehrin çeÅŸitli noktalarına plaka tanıma sistemi de yerleÅŸtirilerek, giriÅŸ-çıkışlar kontrol altına alınacak. Tüm ÅŸehirleri birbirine baÄŸlayacak sistemle,Hakkari’den giren bir araç veya bir kiÅŸi, Türkiye’nin neresine giderse gitsin, tüm bilgileri anında bu ekranlarda görülebilecek. Suç kaydı bulunan ve arananların yüzleri bu sisteme yüklenecek.Riskli ve şüpheli görülen kiÅŸilerin takibi kolaylaÅŸacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.