Sosyal Medya

YaÅŸam

Türkiye, Müslümanların tercih ettiği üçüncü ülke seçildi

Türkiye, Müslüman turistlerin, seyahatte en çok tercih ettiği ülkeler arasında Malezya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) sonra üçüncü sırada bulunuyor.



Rapor, dünya genelindeki 130 ülke hedef alınarak, konaklama ortamı, helal kesim, ibadet mekan imkanı, seyahat kolaylığı, alışveriş imkanları, Müslüman dostu hizmet ve etkinlikler gibi kriterler dikkate alınarak hazırlandı.


Buna göre, Müslüman turistlerin en fazla tercih ettiÄŸi ülke, 81.9 endeks puanı ile Malezya oldu. Malezya, 2011'den bu yana yapılan araÅŸtırmada Müslümanların en çok gittiÄŸi ülkeler arasında ilk sırada yer alarak, liderliÄŸini korudu. 
Malezya'yı, 74.7 endeks puanı ile BAE takip ederken, Türkiye 73.9 endeks puanı ile üçüncü sırada yer aldı. 
Müslüman turistlerin tercihleri arasında Endonezya dördüncü, Katar beşinci, Suudi Arabistan altıncı, Umman yedinci sırada yer aldı. Müslümanların en az gittiği ülke ise Orta Amerika ülkesi El Salvador oldu.

Singapur ilk sırada

Türkiye, geçen yıl hazırlanan raporda Müslümanların öncelikle tercihi ettiği ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer alıyordu.

Toplam turizm ekonomisinin yüzde 10’u

Raporda tercih edilen ülkeler sıralamasında ilk beşte yer alan ülkelerin, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkesi olması dikkat çekiyor.
Müslüman olmayan ülkeler arasında ise Singapur 68.4 endeks puanı ile en çok ziyaret edilen ülkeler arasına girdi. 
Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon Müslüman bu ülkeyi gezdi. 
Müslüman turist segmentinin küresel turizmde yerinin giderek büyüdüğüne işaret edilen raporda, sektörün toplam turizm ekonomisinin yüzde 10'una karşılık geldiği belirtildi.

Türkiye’ye gelir arttı

Raporda, Müslüman turistlerin oranının 2020'de 168 milyona ulaşmasının, oluşturduğu ekonomik değerin de 200 milyar doları aşmasının beklendiği vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.