Sosyal Medya

Coğrafyamız

Sadr'dan oturma eylemi

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, tek başına başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'ye girerek, oturma eylemi başlattı.



Sadr, diplomatik temsilciler ve hükümet binalarının bulunduÄŸu, sıkı korunan YeÅŸil Bölge'ye  girmeden önce eylemcilere yaptığı konuÅŸmada, "Siz (göstericiler) eylemlerinize YeÅŸil Bölge'nin kapılarında devam edin. Ben tek başıma YeÅŸil Bölge'ye gireceÄŸim ve orada oturma eylemi yapacağım. Halkın temsilcisi benim ve eylemi ben yapacağım. Åžu anda en önemlisi reform projesidir ve biz siyasi ve hükümet reformunu baÅŸlattık. Bu projenin baÅŸarıya ulaÅŸması için birlikte çalışalım." dedi.

Sadr, Yeşil Bölge dışındaki eylemcilere yaptığı konuşmanın ardından Irak Başbakanlığı Genel Sekreterliği kapısından Yeşil Bölge'ye girerek tek başına oturma eylemi başlatan Sadr için söz konusu yerde çadır kuruldu.

Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı binlerce kişi, 4 Mart'ta Yeşil Bölge'nin girişlerinde reform talebiyle gösteri düzenlemişti. Sadr, siyasi parti mensuplarının bulunmadığı teknokratlar hükümeti kurulması için 12 Şubat'ta Başbakan İbadi'ye çağrı yapmış ve bunun için 45 gün süre verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA,Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.