Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya, İran'ı aldattı

İran'lı eski büyükelçi Ali Hurrem, "Biz, Rusya'nın, Suriye'de istediği her yerde İran'ı aldattığını gördük." dedi.



Ä°ran'dan yayın yapan ve CumhurbaÅŸkanı Hasan Ruhani hükümetine yakınlığıyla bilinen "asriran" haber sitesine konuÅŸan Hurrem, "Rusya, Ä°ran ve BeÅŸÅŸar Esad'ı Irak ve Suriye'de bir süre destekledi. Sonra güçlerini geri çekip ateÅŸkes yapan Rusya, bölgede güçlenen Ä°ran'ın rolünü zayıflattı. Suudi Arabistan ve Türkiye, Rusya'nın bu iÅŸinden son derece memnun oldular." ifadelerini kullandı.

Ä°ran'ın "Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruma peÅŸinde olduÄŸunu" iddia eden Hurrem, "Rusya'nın geri çekilmesi ve diÄŸer ülkelerin giriÅŸimleriyle Ä°ran'ın stratejisi sonuçsuz kaldı. Türkiye ve Arabistan'ın, Suriye oyununun kazananları olduÄŸunu söyleyebiliriz." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

'BİZ, RUSYA'NIN, SURİYE'DE İSTEDİĞİ HER YERDE İRAN'I ALDATTIĞINI GÖRDÜK'

"Rusya ve yanındaki Çinliler her fırsatta ABD'yle iliÅŸki kurmaya çalışıyor. Bütün ülkeler iliÅŸki kurma çabasındayken, ülke içinden (Ä°ran) bazıları hükümete (Ruhani hükümetine)'Niçin Avrupa'yla iliÅŸki kurma peÅŸindesiniz?' diyor." deÄŸerlendirmelerini yapan Hurrem, ÅŸunları söyledi: "Biz, Rusya'nın, Suriye'de istediÄŸi her yerde Ä°ran'ı aldattığını gördük. EÄŸer Ä°ran'ın dünyadaki güçlü ülkelerin tamamıyla irtibatı olursa, ne Çin, ne Rusya, ne de Avrupa Ä°ran'ı aldatamaz. Rusya'nın Suriye'deki tüm çabası, ABD ile iliÅŸkilerini iyileÅŸtirerek bu ülkeyle Ukrayna'da yaÅŸadığı sorunları çözmekti. Rusya, ÅŸu an dahi ABD'yle alışveriÅŸ halinde."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.