Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad'a göre Suriye federasyon için 'fazla küçük'

Esad, PYD'nin federasyon ilanına tepki göstererek Suriye'nin bunun için küçük olduğunu ve halkların iç içe geçtiğini söyledi



Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esad, ülkesinin federasyon fikri için ‘fazla küçük’ olduÄŸunu savunarak PYD tarafından ilan edilen federasyon fikrine karşı çıktı.

Suriye’nin baÅŸkenti Åžam’da bugün Esad’la görüşen Fransız parlamenterlerden Nicolas Dhuicq, görüşmenin detaylarını Sputnik’e anlattı. “Esad, Suriye’nin küçük bir ülke olduÄŸunu, federasyon fikrinin uygulanması içinse fazlasıyla küçük olduÄŸunu söyledi” diyen Dhuicq’in anlattığına göre, Esad federasyon fikrinin, Suriye’deki halkların iç içe geçmiÅŸ olması nedeniyle de uygun olmadığını belirtti.

Esad’a göre, Suriyeli Kürtlerin federasyon giriÅŸimi ise ‘kötü bir fikir.’ Dhuicq bu konuda ÅŸunları söyledi:

“Esad’a göre, federasyon ilan edilmesi bu bölgedeki Arap nüfusu nedeniyle iyi bir fikir deÄŸil. Zira Esad, Suriye’de Kürtlerin yaÅŸadığı bölgelerde, Kürtlerin nüfusun yalnızca yüzde 30’unu oluÅŸturduÄŸunu, bu nedenle de kendi topraklarında azınlık olacaklarını söylüyor.”

'BAZI BÖLGELERE DAHA FAZLA ÖZGÜRLÜK VE GÜÇ VERİLEBİLİR'

Esad’ın merkezi devlet fikrinin gerekliliÄŸine inandığını ve yeni bir yönetim modeli düşünmediÄŸini belirten Fransız parlamenter, “Ona göre, Suriye’deki bazı bölgelere daha fazla özgürlük ve güç verilebilir ama merkezi yönetim ve otorite kalıcı rolüne devam etmeli” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.