Sosyal Medya

Dünya

İndependent yazarı Yasmin Ahmed konuştu

İndependent gazetesinde yayınlanan Türkiye yazısı, tüm dünyada ses getiren Yasmin Ahmed açıklamalarda bulundu.



University of Hull’da hukuk okuyan Yasmin Ahmed, 21 yaşında. Ä°ngiltere doÄŸumlu Ahmed’in ailesi Somali’den göçmüş. Ahmed’in Ä°ndependent’teki yazısına BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, "Bunu soran vicdanlı Batılı aydınlara, gazetecilere teÅŸekkür ediyorum" demiÅŸti.

Ä°ÅŸte Yasmin Ahmed'in Yeniyüzıl Gazetesi'ne yaptığı açıklamalar;

Brüksel'deki saldırıların ardından,Türkiye’deki saldırıları haber yapma konusunda gösterilen eÅŸitsizliÄŸi ve acınızın yeterince paylaşılmadığını tüm dünyaya duyurma ihtiyacı hissettim. Independent gazetesinde yayınlanan yazımın dünya çapında dikkat çekmesi beni mutlu etti. Yazı, 48 saat içinde 500 binin üzerinde kiÅŸi tarafından paylaşıldı ve 3’ten fazla dile çevrildi. Umuyorum ki bu yazı insanların teröre karşı birleÅŸmemiz gerektiÄŸini anlamasını saÄŸlayacak. 

Zamanla duyarsızlaşırız 

Halkı bu tür konularda bilgilendirmek gazetecilerin görevidir. Bu bizim sorumluluÄŸumuz ve görevimiz olduÄŸu için haber yaparken son derece dikkatli olmalıyız aksi takdirde kamu yanlış bilgilendirilmiÅŸ olur ve aynı zamanda Ankara veya Ä°stanbul gibi baÅŸka yerlerde gerçekleÅŸen terör saldırılarına karşı duyarsızlaşır. Sayın BaÅŸbakan, Brüksel'deki saldırıdan sonra Independent'a yazdığım yazı hakkında övgüyle bahsetmenizden onur duydum ve makalenin dünya çapında ilgi görmesinden memnunum çünkü paylaÅŸtığım mesajın dünyayı terörizme karşı birleÅŸtireceÄŸini umuyorum. Haklısınız Sayın BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, bunun gibi durumlar karşısında kamuoyunu bilgilendirmek gazetecilerin görevidir. 

Türkiye’ye empati kurulmuyor 

Bizim görevimiz ve sorumluluÄŸumuz olan haber yapmak konusunda çok dikkatli olmalıyız yoksa kamuoyu yanlış bilgilendirilmiÅŸ ve Ankara ya da Ä°stanbul'daki gibi baÅŸka yerlerdeki saldırılar karşısında hassasiyetini yitirmiÅŸ olur. Batı'da yasayan bizler için Türkiye sıklıkla tatile gittiÄŸimiz bir yer ve bu yüzden bu empatinin gösterilmiyor oluÅŸu beni ÅŸaşırttı. Güzel ülkenizi hiç görmemiÅŸ olsam da milletinize sempati besliyorum ve hepinizin yaÅŸadığı acıları paylaşıyorum. 

Talihsiz bir durum 

Batı Avrupa ülkelerinin kent sembollerini Türk renkleriyle donatmamaları ya da Downing Caddesi'nde Türk bayrağının göndere çekilmemesi ya da insanların sosyal medyada ‘Ben Türkiye’yim’ diye tweet atmaması talihsiz bir durumdu. Dayanışma ve hüzün sınırlarının Türkiye’yi kapsayacak ÅŸekilde geniÅŸletilmemesi utanç verici.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.