Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu'ndan Rusya'nın açıklamasına cevap!

Rusya Dışişleri Bakanı Sözcüsü 'Türkiye ile krizi geçici' demişti. Bu açıklama dün, Ürdün'e hareketinden önce Başbakan Davutoğlu'na soruldu.



BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu gece Ãœrdün’ün baÅŸkenti Amman’a gerçekleÅŸtireceÄŸi resmi ziyaret öncesinde Atatürk havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

"Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sözcüsü katıldığı bir radyo programinda Suriye meselesi ilgili düşüncelerini anlatırken ’Türkiye ile ilgili kriz geçici’ diyor, bu durum ile ilgili deÄŸerlendirme yapar mısınız ?" sorusuna DavutoÄŸlu, "Türkiye’nin hava sahasının ihlal edilmesi sonucu ortaya çıkan bir durum olduÄŸunu ve o anda Rus uçağı olduÄŸu bilinmeksizin angajman kuralları çerçevesinde pilotlarımızın kendilerine verilen vazifeyi yaptığını ifade ettik. Yani bunun Türk-Rus iliÅŸkilerinde kalıcı ve köklü bir husumet iliÅŸkisinin sonucu olmadığını hep ifade ettik geçici bir durumdur diye. Ama maalesef bizim bu tutumumuza raÄŸmen çoÄŸu zaman Rusya’dan gelen ifadeler aksine bu krizi derinleÅŸtirmeye yönelik ifadeler olmuÅŸtu. Bu ifade o anlamda olumlu deÄŸerlendirdiÄŸimiz bir ifadedir. Gerçekten bu krizin geçici olduÄŸuna biz de inanıyoruz ve rasyonel düşünen bütün Türk ve Rus yetkililerin, baÅŸta liderler olarak bizlerin tarihi ve coÄŸrafi bakımdan Türkiye ve Rusya’nın iyi iliÅŸkiler geliÅŸtirme zorunluluÄŸuna inandığımızı ifade etmek isterim. Çünkü bu coÄŸrafyayı deÄŸiÅŸtiremeyiz, bu coÄŸrafya etrafındaki mücavir alanlardaki ortak çıkarlarımızı yok sayamayız. Ãœmit ederim Rusya liderliÄŸi de bu konuda rasyonel makul bir çizgiye gelir ve bu krizi aÅŸmak için gerekle adımlar karşılıklı olarak atılır. Bu lafzi bu ÅŸekilde deÄŸerlendirilebilinir ama siyasi olarak nasıl bir arka plan olduÄŸunu önümüzdeki günler gözleriz" dedi.

Rus sözcü ne demişti?

ABD Kongresi’nin yayın organı “Özgürlük Radyosu” istasyonuna cuma günü konuk olan Rus DışiÅŸleri Sözcüsü Mariya Zaharova, “Rusya’nın Suriye’de harekât baÅŸlatmakla sadece Türkiye ile iliÅŸkilerini bozduÄŸu yaklaşımı doÄŸru deÄŸil. Suriye’de müdahalemiz sayesinde taraflar masaya oturtuldu ve ateÅŸkes ilan edilebildi. Türkiye ile kriz ise geçici” ifadesini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.