Sosyal Medya

Güncel

Asya bebeÄŸi Taksim'den kurtaran polisler konuÅŸtu

Taksim’deki saldırıda ağır yaralanan 2.5 yaşındaki Asya bebeği ekip otosuyla hastaneye yetiştiren Motosikletli Polis Timleri konuştu.



Türkiye 19 Mart Cumartesi sabahı kara bir güne daha uyandı. Ankara’daki terör saldırılarından sonra örgütlerin hedefi bu defa Ä°stanbul’un en kalabalık noktalarından biri olan Ä°stiklal Caddesi’ydi.

TAKSÄ°M'DE BOÅž BEBEK ARABASI

Bir canlı bombanın kendini patlatmasıyla dört kiÅŸi yaÅŸamını yitirdi, 37 kiÅŸi ise ağır yaralandı. Ölen ve yaralananlar arasında turistler de vardı. Bir fotoÄŸraf düştü sosyal medyaya. Olay yerinin tam ortasında duran içi boÅŸ bir bebek arabasıydı insanları “Ä°yiyim, merak etmeyin” demeye utandıran.

ASYA BEBEK

Zaman ilerledikçe öğrenildi ki o bebek arabası Adana’dan ailesiyle birlikte Ä°stanbul’a gezmeye gelen, henüz 2.5 yaşındaki Asya’ya ait. Asya’nın annesi ve babası da yaralanmıştı. Kendisinden dört yaÅŸ büyük ablası ise ailenin ayakta durmayı baÅŸaran tek ferdiydi, kanlar içinde aÄŸlarken..

AMCASI POÄ°SLERE TEÅžEKKÃœR ETTÄ°

Asya’nın ablası Adana’ya götürüldü, kendisi ÅžiÅŸli Etfal Hastanesi’nde tedaviye alındı, yaralı anne ve babası da baÅŸka hastanelere sevk edildi. Olaydan iki gün sonra Asya’nın amcası, basın aracılığıyla bir açıklama yaptı. Asya’yı hastaneye yetiÅŸtiren polislere teÅŸekkür ediyordu.

Amcanın anlattığına göre olay yerine gelen ilk ekip Asya bebeÄŸi görünce hemen kucaklayıp ambulans beklemeden ekip otosuyla hastaneye götürüyor. Amca Ä°lker BaÅŸaran “Binlerce kez teÅŸekkür ederiz, Allah onlardan razı olsun. Asya’nın hayatını kurtardılar” diyor.

KAHRAMAN POLÄ°SLER

Asya’nın hayatını kurtaran o polisler Ä°stanbul Emniyeti’ne baÄŸlı Motosikletli Polis Timleri (Yunuslar) üyeleri. Milliyet'e konuÅŸan kahraman polisler üç kiÅŸiler. Hayrettin, Aykut ve Hakan. Hayrettin evli ve çocuk sahibi, Hakan yakın zamanda baba olmanın heyecanını taşıyor. Onlara göre bu durumun ne polislik ne de çocuk sahibi olmakla ilgisi var. Tamamen insani bir refleks!

"YÜZÜ PARÇALANMIŞTI"

"Ben iki yıldır meslekteyim. Olay yeri gerçekten çok kötüydü. Biz 1-1.5 dakika içinde ÅžiÅŸli Etfal eÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi’ne gittik. Asya’yı teslim edip olay yerine döndüğümüzde ambulans daha yeni gelmiÅŸti. Arabayı ben kullanıyordum. Hayrettin abi bebeÄŸi alıp direkt Aykut’un kucağına verdi. AÄŸlıyordu Asya, hayatta kaldığının, bilincinin açık olduÄŸunun göstergesiydi bu bizim için. Yüzü parçalanmıştı biraz.

"O ARABAYI TEKRAR O KADAR HIZLI SÃœREMEM"

Åžoför bendim ve ben nereye gidersem bebek oraya gidecekti. Osmanbey’den ters yöne girerek ambulans gibi Etfal’e götürdüm. O an Aykut “YavaÅŸ biraz” diyordu bana ama yavaÅŸ süremedim, elimde deÄŸildi. Hız kesmeden ters yöne devam ettim. Bunlar çok anlık kararlar. Ben o arabayı tekrar o kadar hızlı ve güvenli sürmek istesem süremem.

"BAÄžIRA BAÄžIRA AYETEL KÃœRSÄ°'YÄ° OKUDUM"

Hani Ä°stiklal Marşı’nı bağıra bağıra okursunuz ya, o an ben Asya’ya bir ÅŸey olmasın diye bağıra bağıra yedi-sekiz defa Ayetel Kürsi’yi okudum. O kadar çok bağırmışım ki gün boyu sanki boÄŸazımda enfeksiyon varmış gibi sesim kısıktı, hiç çıkmadı. Asya’nın ablası ayaktaydı, üzerinde kan vardı ama yaralı deÄŸildi, ayakta durabiliyordu. Ä°nÅŸallah o da yaşı gereÄŸi olayı bir an önce unutur ve hayatına devam eder.

"O AN KELÄ°MELERLE ANLATILAMAZ"

Meslekte 10 yılım bitecek. Üç yıl ÅŸark hizmetimden sonra yedi yıldır Ä°stanbul’da görev yapıyorum. Taksim Meydanı’ndaki patlamada görevdeydim ama böylesini daha önce hiç yaÅŸamadım. Olay yerine 150 metre uzaklıktaydık. Ä°lk giden ekiplerdendik. O an anlatılamaz gerçekten. Oradaki bizim için en önemli ÅŸey bebekti. Bebek arabasında yaralı bir ÅŸekilde duruyordu. Bombadan fırlayan bir parça isabet etmiÅŸ muhtemelen.  Ambulansı beklemeden direkt ekip otosuna alarak hastaneye götürdük. 



Ä°nsan çocuk sahibi ya da polis olduÄŸu için bu refleksi göstermiyor. Aklına “Benim de çocuÄŸum var, ilk onu alıp götüreyim” diye bir ÅŸey gelmiyor. Bu tamamen insani bir refleks. O bebek zaten, melek, günahsız. Hiçbir ÅŸeyden haberi yok. Yardıma muhtaç kiÅŸi o. DiÄŸer yaralılara neyiniz var diye sorabiliyoruz, cevap alıyoruz ama bebek kendini ifade edemez. Biz Asya’nın saÄŸlık durumunu takip ediyoruz. Annesi ve babası da baÅŸka hastanelerde tedavi altında olduÄŸu için aileyle görüşemedik ama Asya yoÄŸun bakımdan çıkar çıkmaz ziyaretine gitmek istiyoruz.

"ASYA'NIN YÜZÜ GÜNLERCE GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN GİTMEDİ"

Ä°ki yıldır meslekteyim. Olay yerine çok yakındaydık. Sesi duyup gittiÄŸimizde karşılaÅŸtığımız manzara anlatılacak gibi deÄŸil. Ä°nsanlar yaralı bir ÅŸekilde kan revan içinde yerde yatıyordu ama bebeÄŸi görünce çok kötü hissettim. Asya’yı kucağımda hastaneye götürdüm. Gidene kadar aÄŸladı. Olay sonrasında günlerce yüzü gözümün önünden gitmedi. AÄŸlaması günlerce kulaklarımdaydı. 

Hastanede direkt kırmızı alana girdik ve doktorlara teslim edip çıktık. Olay yerine döndüğümüzde ambulans daha yeni gelmişti. O kadar hızlı gittik ki hastane çok sakindi, kimsenin daha yaşanan saldırıdan bile haberi yoktu. Asya bizi gerçekten çok etkiledi. Medyadan sağlık durumunu takip ediyoruz, yoğun bakımdan çıkar çıkmaz yanına gitmek istiyoruz. İyi olduğunu duydukça çok mutlu oluyoruz. Onun iyileşmesinde biraz da katkımız olduysa ne mutlu bize. "

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.