Sosyal Medya

Dünya

Brüksel saldırısındaki 3. kişi gazeteci çıktı

Belçikalı yetkililer, gazeteci Fayçal Cheffou isimli kişinin Brüksel'deki terör saldırılarıyla bağlantısının bulunduğunu belirtti.



Savcılığın yaptığı açıklamaya göre, Belçika'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan 6 kişiden birinin adı Faycal Cheffou.

Savcılık, Faycal Cheffou isimli kiÅŸinin Brüksel’deki terör saldırılarıyla baÄŸlantısının bulunduÄŸunu açıkladı. Böylelikle, Ä°brahim El Bakravi ve El LaÅŸravi ile birlikte havaalanında tespit edilen 3. kiÅŸinin de kimliÄŸi açıklanmış oldu.

SERBEST GAZETECÄ°LÄ°K YAPTI

Serbest gazetecilik yapan Cheffou bir Belçika vatandaşı. Cheffou’nun evi saldırı düzenlenen Maelbeek metro istasyonuna sadece 500 metre uzakta.

Brüksel saldırısındaki 3. kişi gazeteci çıktı

5 SAAT BOYUNCA KAPSAMLI BÄ°R ARAMA YAPILDI

Dairede inceleme yapan polisler binada yaşayan herkesi dışarıya çıkararak beş saat boyunca kapsamlı bir arama gerçekleştirdi.

Cheffou'nun ablası 2014 yılında polise ihbarda bulunarak kardeÅŸinin Suriye'ye kaçmayı planladığını ancak 'doÄŸru zaman için beklediÄŸini' belirttiÄŸi ifade edildi.

Yetkililer Cheffou'yla beraber yakalanan Aboubakar A. isimli kişinin de terör bağlantısı olduğunun kanıtlandığını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.