Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de Hadi ordusundan 'zafere yakınız' mesajı

Cumhurbaşkanı Hadi, operasyonun başlamasının üzerinden bir yılın geçmesinin ardından zaferin yaklaştığını açıkladı



Yemen CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun baÅŸlamasının üzerinden bir yılın geçmesinin ardından zaferin yaklaÅŸtığını açıkladığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA, Suudi Arabistan öncülüğünde oluÅŸturulan uluslararası koalisyonunun Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısı milislerine karşı baÅŸlattığı Kararlılık Fırtınası operasyonunun yıldönümü nedeniyle CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin mesajını yayımladı.

Hadi, yazılı açıklamasında, zaferin yakın olduğu belirtildi.

Operasyonun üzerinden bir yılın geçmesiyle ülkenin daha güvenli olduğunu ifade eden Hadi, isyancı güçlerin her çatışmada daha fazla zayıfladığını dile getirdi.

Yemen halkının bir an bile olsun milislere karşı mücadele etmekten geri kalmadığını anlatan Hadi, baÅŸta Suudi Arabistan olmak üzere koalisyona katılan diÄŸer ülkelerin, sadece Yemen’i deÄŸil bütün bölgeyi hedef alan tehlikeye karşı ahlaki ve insani bir mücadele sergilediÄŸini vurguladı.

Husiler ve Salih’i “kontrolsüz” ve “hasta yönetimlere tabi güçler" olarak nitelendiren Hadi, Husiler ve Salih yanlılarının Yemen halkına ancak dış güçlere boyun eÄŸdiÄŸi takdirde yaÅŸama hakkını tanıdığına dikkat çekti.

Hükümetin ülkenin çoğu bölgelerini kontrol ettiğine değinen Hadi, hükümetin vatanın tümü kurtarılana dek mücadelesini sürdüreceğini aktardı.

Husiler ve Salih yanlılarının çeÅŸitli suçlar iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle dünyada aranan kiÅŸiler duruma düştükleri belirten Hadi, söz konusu “çeteler yüzünden" halkın çeÅŸitli illerde çektiÄŸi zorlukları anladığını ifade etti.

Hadi, Kararlılık Fırtınası’nın üzerinden bir yılın geçmesinin ardından “Ä°slam koalisyonunun” kurulduÄŸunu hatırlatarak, böylece Ä°slam ümmetinin “öncü” rolünü yeniden üstlendiÄŸine dikkat çekti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, geçen yıl 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.