Sosyal Medya

Ekonomi

'Rusya geri adım atmaya başladı'

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin, Rusya’nın Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlarda geri adımlar atmaya başladığını belirtti.



Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin,Rusya’nın uçak krizinin ardından uygulamaya çalıştığı yaptırımlarda geri adımlar atmaya baÅŸladığını kaydetti.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) açıklamasına göre, Metin TÜMSİAD İstanbul şubesinin düzenlediği iş adamları toplantısına katılarak Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Metin, günümüzde yaşanan küresel krizlere rağmen yavaşlama hatta küçülme durumunda kalan büyük devletlerle kıyaslandığında Türk ekonomisinin istikrarlı büyüdüğünü kaydetti.

Metin, Rusya ile devam eden gerilimin iÅŸ dünyasına yansımalarını deÄŸerlendirerek Rusya’nın Türkiye için önemli pazar olduÄŸunu ancak rakamlara bakıldığında, Türkiye’nin Rusya'dan yaptığı ithalatın ihracattan fazla olduÄŸunu anımsattı.

Rusya’nın krizden etkilendiÄŸine dikkati çeken Metin, krizin Türkiye adına yeni pazarlara odaklanmanın önemini göstermesi ve bununla ilgili çalışmalara hız verilmesi açısından olumlu yönlerinin de bulunduÄŸunun altını çizdi. Gerilimin ilk yaÅŸandığı döneme oranla Rusya’nın uygulamaya çalıştığı yaptırımlarda geri adımlar atmaya baÅŸladığını belirten Metin, sürecin takipçisi olduklarını kaydetti.

Ekonomi Bakanlığının çalışmaların tamamlanmasının ardından uygulamaya geçireceği teşvik programları hakkında bilgi veren Metin, toplumun tüm kesimleri ile beraber daha çok çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

"EKONOMÄ° 2016'DA BÃœYÃœMEYE DEVAM EDECEK"

TÃœMSÄ°AD Ä°stanbul Åžube BaÅŸkanı Soner Biber ise TÃœMSÄ°AD’ın KOBÄ°’leri temsil eden iÅŸ adamları örgütü olduÄŸunu belirterek, Türkiye ekonomisini KOBÄ°’lerin ayakta tuttuÄŸunu hatırlattı.

TÃœMSÄ°AD Genel Sekreteri Osman KapıcıoÄŸlu da köklü bir devlet geleneÄŸinden gelen Türkiye’nin geleceÄŸin lider ülkesi olma yolunda her türlü potansiyele sahip olduÄŸunu vurgulayarak ekonominin 2016 yılında da büyümesini sürdüreceÄŸine dikkati çekti. 

 

Kaynak : AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.