Sosyal Medya

Dünya

ABD düşmanlarını beşer-onar kez öldürüyor!

ABD, çok sayıda IŞİD ve El Kaide liderini öldürdüğünü defalarca açıkladı ancak her seferinde iddiaları asılsız çıktı



ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Ebu Bekir el- Bağdadi'den sonra IŞİD'in en yetkili ismi olan Abu Alaa Afri'nin Suriye'de ABD bombardımanı neticesinde hayatını kaybettiğini açıkladı ancak Afri'nin daha önce de defalarca öldüğü öne sürülmüştü.

IŞİD'in ikinci adamı Afri'nin 2006'da; 2015'in Mayıs ve AÄŸustos aylarında da, öldürüldüğü yine Amerikan resmi makamlarınca iddia edilmiÅŸti. Bugünkü açıklamayla Afri dördüncü defa öldürülmüş oldu!

Defalarca gündeme gelen öldürülme iddiaları sadece Afri için geçerli değil. Örneğin geçtiğimiz günlerde öldürüldüğü açıklanan Ömer el Şişani için Mayıs 2014, Haziran 2014, Ekim 2014 ve Kasım 2014 tarihlerinde de öldürüldüğüne dair iddialar ortaya atılmıştı. Son iddia ise 21 Mart'ta öne sürüldü.

Mali'de El Kaide'nin Magrib kolunun (AQMI) liderlerinden Abdülhamid Ebu Zeyd'in de öldürüldüğüne dair iddialar çok defa öne sürülmüş ancak her seferinde yalanlanmıştı.

ABD'nin defalarca öldürdüğü bir diğer isim ise Magrib El Kaidesi liderlerinden Muhtar Belmuhtar. Belmuhatar için tam 12 kez öldürüldüğü duyurulmuş, ama her iddiadan kısa bir süre sonra, Belmuhtar'ın yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.