Sosyal Medya

Dünya

"Türkiye suçunu kabul ederse barışırız''

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, "Türkiye suçunu kabul ederse barışmaya hazırız" açıklamasında bulundu.



Rusya: Türkiye suçunu kabul ederse barışılır Matviyenko: Ankara uçak olayındaki suçunu kabul ederse Rusya, Türkiye ile barışır

Rusya Federasyon Konseyi BaÅŸkanı Valentina Matviyenko, Rusya'nın Türkiye ile iliÅŸkilerine tekrar baÅŸlamaya hazır olduÄŸunu, fakat bunun için Ankara'nın Rus Su-24 uçağı olayındaki suçunu kabul etmesi gerektiÄŸini bildirdi. Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, Matviyenko Rus-Türk iliÅŸkilerinin daha iyi olabileceÄŸini, Ankara'nın Rus uçağının Suriye'de vurulmasındaki sorumluluÄŸu kabul etmesi halinde Rusya'nın bir adım atabileceÄŸini belirtti.

"TÃœRKÄ°YE'DEN BÄ°R Ä°ÅžARET YOK"

Matviyenko yaptığı açıklamalarda, "Fakat Türkiye'den bu konuda ufacık bir iÅŸaret bile yok" ifadesini kullandı. Moskova ve Ankara'nın iliÅŸkileri Türkiye'nin Rus Su-24 uçağını vurmasının ardından kötüleÅŸti. Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin bu eylemini "Sırtından vurmak" olarak adlandırdı ve Türkiye'ye yaptırım uygulama kararı aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.