Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esad Türkiye'ye 'dostluk' mesajı göndermiş

Dışişleri eski Bakanlarından Şükrü Sina Gürel, Esad'la yaptığı görüşmed Türkiye'ye "Kardeş olmaya mecburuz." mesajı verdiğini söyledi



Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Sina Gürel aracılığıyla Türkiye'ye mesaj gönderdi. Esad mesajında "Kardeş olmaya mecburuz." dedi.

Gürel, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü. Beyrut üzerinden Şam'a Esad ile bir görüşme gerçekleştiren Gürel, Esad'ın geizisini Yurt Gazetesi'nde yazdı.

Gürel'in yazısı şöyle:

"Görüşmemize hiç kimseyi temsilen gelmediğimi belirterek söze başladım. Yalnızca Türk halkının büyük çoğunluğunun Suriye halkıyla dayanışma içinde olmayı isteğini ve kişisel düşmanlıkların aşılarak bölgenin yeni gerçeklerine uygun ilişkiler geliştirilmesi gerektiğini belirttim.

Esad, Türk halkıyla iyi ilişkileri sürdürmek istediklerini belirtti ve hiç kimseye kişisel husumeti olmadığını ima etti. Türk yetkililerinden hiçbiri için, bırakınız hakaretamiz olmayı, kötü bir söz söylemeyi, dargınlık bile sergilemedi.

CumhurbaÅŸkanı Esad'la özellikle bir konuda aynı doÄŸrultuda düşündüğümüzü gördüm: Ãœlkelerimizin bütünlüğü konusunda birlikte davranmamız gerekiyordu. Kendisine sordum, Türkiye'ye yollamak istediÄŸiniz bir mesaj var mı? Bana doÄŸru iki adım attı elini uzattı ve dedi ki; Öncelikle bunu iletin; kardeÅŸ olmaya mecburuz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.