Sosyal Medya

Coğrafyamız

Musul operasyonunda ilk hedef Dicle

Musul Vilayet Meclisi Başkan Yardımcısı Kaplan, Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonunun ilk aşamasındaki amaçlarının Dicle Nehri'ne ulaşmak olduğunu söyledi.



Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u IŞİD'ten geri alma operasyonunun ilk aşamasında hedefin Dicle Nehri'ne ulaşmak olduğu bildirildi.

Musul Vilayet Meclisi Başkan Yardımcısı Nurettin Kaplan, yaptığı açıklamada, operasyonun Musul'un güney ve doğu cephelerinden başladığını belirtti.

"Operasyonun ilk aşamasındaki amaç Dicle Nehri'ne ulaşmak" diyen Kaplan, bu başarıldığı takdirde operasyonun ikinci aşaması için hazırlıklara başlanacağını kaydetti.

Kaplan, zor şartlar altında ilerlediğini kaydettiği operasyona Irak ordusu, polis güçleri, Musullu Sünni güçlerden oluşan Haşdi Vatani'nin katıldığını ve Peşmerge güçlerinin destek verdiğini söyledi. Kaplan, operasyona katılan Haşdi Vatani güçlerinin sayısının 600 ile bin arasında olduğunu belirtti.

Irak'ta Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonunun üç cepheden başlatıldığı bildirilmişti. Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından bu sabah yapılan açıklamada, operasyonun Musul Operasyonları Komutanlığı ile ona bağlı birlikler ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi'nin katılımıyla üç cepheden başlatıldığı belirtilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.