Sosyal Medya

Güncel

'Saldırgan iki kez sınırdışı edildi'

Brüksel Havaalanı'ndaki saldırganlardan Ibrahim el Bakraoui'nin Türkiye'den iki kez sınırdışı edildiği ortaya çıktı. Reuters'a konuşan üst düzey bir Türk yetkili, Belçikalı saldırganın önce Temmuz'da ardından Ağustos ayında bir kez daha sınırdışı edildiğini söyledi.



Reuters'a konuÅŸan üst düzey bir Türk yetkili, Brüksel Havaaanı'ndaki saldırıyı düzenleyenlerden Ibrahim el Bakraoui'nin Türkiye'den iki kez sınırdışı edildiÄŸini söyledi. Yetkili, Bakraoui'nin ilk olarak Temmuz'da 'yabancı savaşçı olabileceÄŸi' şüphesiyle sınırdışı edildiÄŸini belirtirken,  Bakraoui'nin AÄŸustos'ta tekrar Türkiye'den sınırdışı edildiÄŸi bilgisini verdi.

Ajansın haberinde ikinci sınırdışı iÅŸleminde Bakraoui'nin hangi ülkeye gönderildiÄŸi konusundan ise bilgi yer almadı.  

Polis ikinci saldırganı arıyor

Belçika polisi ise Brüksel saldırılarından kaçtığından şüphelenilen saldırganların aramaya devam ediyor. 

Metrodaki saldırıya karıştığından şüphelenilen ikinci bir kiÅŸi de aranıyor. 

Metroda bir intihar bombacısının öldüğü kesinleÅŸirken, güvenlik kameralarını inceleyen polis ölen Khalid el Bakraoui'nin metroda elinde büyük bir valiz olan biriyle konuÅŸtuÄŸunu tespit etti. 

Polis ÅŸimdi bu kiÅŸinin peÅŸinde. 

 

 

13 Kasım'da 130'dan fazla kiÅŸinin öldüğü IŞİD saldırılarından sonra 8. şüpheli olarak aranan Salh Abdeslam, 6 gün önce Brüksel'de yakalanmasının ardından ilk ifadesini deÄŸiÅŸtirdi. Abdeslam, en baÅŸta Fransa'ya iade edilmek istemediÄŸini söylmeiÅŸti, ÅŸimdi karar deÄŸiÅŸtirip, "mümkün olan en kısa sürede Fransa'ya iadesini talep etti." 

Abdeslam'ın avukatı Sven Mary, şüpheli saldırganın bu talebini Belçikalı BFM TV'ye açıklarken, "Abdeslam yaptıklarına Fransa'da açıklama getirmek istiyor" dedi. 

Abdeslam, Paris saldırıları sonrası 3 ay boyunca Avrupa'da arandı. Ancak geçen hafta Brüksel'in Molenbeek semtinde yakalandı. 

4 gün sonra ise Brüksel'de havaalanı ve metroya saldırılarda 30'dan fazla kiÅŸi hayatını kaybetti. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.