Sosyal Medya

Güncel

HDP'li eski vekil hapis cezası aldı

HDP'li eski vekil Seher Akçınar Bayar, PKK propagandası yapmak suçundan yargılandığı davada 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erzurum eski Milletvekili Seher Akçınar Bayar’ın bölücü terör örgütü PKK’nın propagandası yaptığı gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından baÅŸlatılan soruÅŸturmanın tamamlanmasının ardından Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemi ile dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Bayar’ın dava dosyasını mahkeme heyeti karara baÄŸladı.

"PROPAGANDA İÇERİKLİ KONUŞMA YAPMADIM"

Talimatla ifadesi alınan HDP’li eski Milletvekili Seher Akçınar Bayar, "Milletvekili sıfatım ile Kazım Yurdalan ve Mahallebaşında yaptığım konuÅŸmalarda herhangi bir propaganda amaçlı cümlem bulunmamaktadır. Seçmenlerimizin büyük bir bölümü cezaevlerinde hasta, tutsak, tutsak iken yaÅŸamını yitirmiÅŸtir. Talep edilen onların özgürlükleridir. Zafer olarak adlandırılan ise seçmenlerimiz ile birlikte elde ettiÄŸimiz baÅŸarıydı. Benim yaptığım konuÅŸma seçmenlere teÅŸekkür mahiyetindedir" dedi.

PKK PROPAGANDASINA 1 YIL 8 AY HAPÄ°S CEZASI

Mahkeme heyeti, eski Milletvekili Bayar’ı bölücü terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle Terörle Mücadele Yasası’nın 7/2 maddesi kapsamında 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, hapis cezasını denetimli serbestlik kanunu kapsamında 5 yıl süreyle erteledi. HDP’li Milletvekili Seher Akçınar Bayar, mitingde yaptığı konuÅŸmada,"Kazandığımız bu zafer Abdullah Öcalan’ın ve ceza evinde tutuklu bulunan tüm tutsaklarımızın Kürdistan ÅŸehitlerimizin ve daÄŸlarımızda özgürlük nöbeti için mücadele eden yoldaÅŸlarımızın zaferidir. Onların özgürlükleri için bir baÅŸlangıçtır"demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.