Sosyal Medya

Dünya

ABD neden Türkiye için bayrakları yarıya indirmedi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsüne, bayrakların Belçika için yarıya indirilirken Türkiye için neden indirilmediği soruldu.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Sözcü Toner, Belçika'nın baÅŸkenti Brüksel'de düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anısına ABD'de bayrakların yarıya indirilmesinin ''yas ve saygı iÅŸareti'' olduÄŸunu, fakat diÄŸer ülkeler için aynı uygulamanın yapılmamasının saygısızlıkla tarif edilemeyeceÄŸini belirtti.

ABD neden Türkiye için bayrakları yarıya indirmedi

MÃœTTEFÄ°KLER ARASINDA BÄ°R AYRIM MI VAR?

''Acı paylaşımında bayrakları yarıya indirmede kriter nedir? Saldırının nerede olduğunun önemi ya da müttefikler arasında bir ayrım var mı?'' şeklindeki soruya Toner, ''Bu kararın Beyaz Saray tarafından ya da ülkenin liderleri tarafından alındığını sanıyorum'' cevabını verdi.

"BEYOÄžLU'NDAKÄ° SALDIRIYI KINADIK"

Bu konuda herhangi bir kriter olup olmadığını bilmediÄŸini söyleyen Toner, son olarak Ä°stanbul BeyoÄŸlu'nda düzenlenen ve 4 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıyı da kınadıklarını hatırlatarak,''Bayrakların yarıya indirilmemesi saygısızlık ÅŸeklinde yorumlanmamalı'' dedi.

ABD neden Türkiye için bayrakları yarıya indirmedi

"KRİTERLER HAKKINDA BİR ŞEY DİYEMEYECEĞİM"

Toner, Türk yetkililerle de bu konudaki üzüntülerini paylaÅŸtıklarını belirterek, Brüksel saldırısı sonrası bayrakların yarıya indirilmesi üzerine, ''Bu bir yas ve saygı göstergesidir. Hangi durumda bunun uygulandığı yönündeki kriterler hakkında bir ÅŸey diyemeyeceÄŸim''ÅŸeklinde konuÅŸtu.

TALÄ°MATI OBAMA VERMÄ°ÅžTÄ°

ABD Başkanı Barack Obama, Brüksel'de gerçekleştirilen terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlerin anısına ülke genelindeki federal kurumlar, askeri noktalar, savaş gemileri ve limanların yanı sıra büyükelçilikler ve askeri tesislerde bayrakların 26 Mart'a kadar yarıya indirilmesi talimatını vermişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.