Sosyal Medya

Güncel

Saldırgan el-Bakraoui'nin deport fotosu

İbrahim el-Bakraoui’nin 2015 yılının haziran ayının son günlerinde DAEŞ’e katılmak için Gaziantep’e geldiği belirlendi.



Brüksel saldırısını yapan bombacı kardeÅŸlerden Ä°brahim el-Bakraoui’nin 2015 yılının haziran ayının son günlerinde DAEÅž’e katılmak için Gaziantep’e geldiÄŸi belirlendi. Gaziantep Ä°stihbarat ve Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri, sınırı geçmek için bazı kiÅŸilerle irtibat kurmak isteyen Ä°brahim el-Bakraoui’yi takibe aldı. Yapılan takip sonrası Terörle Mücadele Åžube Müdürlüğü ekipleri Suriye’ye geçmek isteyen El-Bakraoui’yi 11 Temmuz günü gözaltına aldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nde 2 gün gözaltında tutulan El-Bakraoui’nin ifadesi alındı. Ä°brahim el-Bakraoui, iÅŸlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edildi.

d

Gaziantep Ä°stihbarat ve Terörle Mücadele ÅŸubelerinin operasyonunda gözaltına alınan Ä°brahim el-Bakraoui’nin emniyetteki fotoÄŸrafına HABERTÃœRK ulaÅŸtı.

‘TERÖR BAÄžLANTISI BÄ°LÄ°NMÄ°YORDU’

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens, ErdoÄŸan’ın açıklamalarıyla ilgili kamu yayın kuruluÅŸu VRT’ye konuÅŸtu. Geens, Ä°brahim el-Bakraoui’nin Türkiye’de yakalandıktan sonra Belçika’ya deÄŸil, Hollanda’ya gönderildiÄŸini belirtti. Bakan, “Terörizmle baÄŸlantılı olmayan bir suçtan hapis yattı ve ÅŸartlı tahliye edildi. O dönem terör baÄŸlantısı bilinmiyordu” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.