Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Barzani'ye yalanlama; PYD'ye destek

ABD Dışişleri Bakanlığı, Barzani'nin PYD ve PKK tam olarak aynı şeydir sözlerine karşı çıkarak, iki örgütün farklı olduğunu iddia etti.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, IKBY BaÅŸkanı Mesut Barzani’nin "PYD ve PKK tam olarak aynı ÅŸeydir." yönündeki sözleriyle ilgili iki örgütün farklı olduÄŸunu ve Suriye’nin kuzeyinde PYD ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında Barzani’nin, Al Monitor internet sitesine yaptığı açıklamada, "PKK ve PYD’nın aynı grup olduÄŸu ve ABD’nin bunu bildiÄŸi" ÅŸeklindeki sözleri üzerine konuÅŸtu.

"Bölgede birlikte çalıştığınız PeÅŸmerge güçlerinden, PKK ve PYD'nin aynı grup olduÄŸu ve bunu sizin bildiÄŸiniz halde IŞİD operasyonlarından dolayı göz yumduÄŸunuz yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz" ÅŸeklindeki soruyu Toner, “PKK’nın yabancı terör örgütü olduÄŸu yönündeki politikamızın arkasındayız. Bunu geçtiÄŸimiz aylarda da belirttik. Türk vatandaÅŸlarına yönelik düzenlediÄŸi terör saldırılarını kınıyoruz.” dedi.

PYD/YPG ile Suriye'nin kuzeyinde çalıştıklarını tekrarlayan Toner, “PYD ya da YPG ile Suriye’nin bazı bölgelerinde, IŞİD’e karşı savaÅŸan ve IŞİD’i kontrol ettiÄŸi bölgelerden çıkmaya zorlayan birçok grupla çalıştığımız gibi çalışıyoruz.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

PYD’yi desteklemelerine raÄŸmen aralarında görüş ayrılıklarının da olduÄŸunu söyleyen Toner, PYD’nin yarı özerklik yönündeki taleplerini desteklemediklerini bildirdi.

PKK ve PYD konusunda Türk yetkililerin de tepkisi olduÄŸunu hatırlatan Toner, “Fakat hala bu iki grubun farklı olduÄŸunu düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

Toner, "Türk yetkililerin bu konuda bize ilettikleri kaygılara saygı duyduğumuz gibi Barzani'nin de fikirlerine saygı duyuyoruz." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.