Sosyal Medya

Dünya

Eski İçişleri Bakanı: İngiltere'ye de saldıracaklar

Eski İngiltere İçişleri Bakanı John Reid, "teröristlerin güvenlik bariyerlerini aşarak İngiltere’de de Brüksel’dekine benzer saldırılar düzenleyeceğini" öne sürdü ve "Siyasetçiler, İngiliz halkına karşı dürüst olup bunu söylemeli" dedi.



Brüksel'de havaalanı ve metro istasyonunu hedef alan dünkü saldırıların ardından Ä°ngiltere’de de güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Başbakan David Cameron güvenlik önlemlerini görüşmek üzere bu sabah, 24 saat içinde ikinci kez güvenlik kabinesini topladı.

Toplantıdan sonra BaÅŸbakanlık’tan yapılan açıklamada, "Ä°ngiltere ve Belçika özgürlük ve demokrasi konusunda aynı deÄŸerleri paylaşıyor. Teröristler bu iki ülkenin temsil ettiÄŸi deÄŸerleri ortadan kaldırmak istiyor ama buna izin vermeyeceÄŸiz" denildi.

Image captionJohn Reid, ulaşım sistemi ve kalabalık yerlerin hedef alınabileceğini söylüyor.

Ä°ngiltere’de 2005’te metro ve otobüsleri hedef alan, 56 kiÅŸinin öldüğü, yüzlerce kiÅŸinin de yaralandığı 7 Temmuz saldırılarından kısa bir süre öncesine kadar içiÅŸleri bakanlığı yapan John Reid, BBC’ye açıklamasında "Bu saldırılar burada da olacak. Tek yapmaları gereken güvenlik bariyerini bir kez aÅŸmak. Bir sürü saldırı önlendi. Ama sonunda baÅŸaracaklar" dedi.

"Teröristlerin" ulaşım sistemi ve kalabalık yerler gibi "yumuşak hedeflere" odaklanacaklarını belirten Reid çünkü güvenlik güçlerinin uçakların havada infilak ettirilmesi gibi "ses getirecek" birçok saldırı girişimini "başarıyla" engellediğini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.