Sosyal Medya

Dünya

Belçika'da terör şüphesi paranoyaya dönüştü

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün meydana gelen terör saldırıları sonrası şehirde başlatılan operasyonlarda polislerin kapı kapı dolaşıp şüphelendikleri herkesi araması şehirde panik havasını artırdı



Brüksel'de dün yaşanan terör saldırısının ardından şüpheli arama gerekçesiyle ülke polisi insan avına başladı.

Polis saldırı planladığını düşündükleri iddiasıyla kapı kapı dolarak insan avına çıktı. Bölgeye 600 polis takviyesi yapıldı. Salı gecesi polis helikopterleri gece boyunca ÅŸehir üzerinde uçuÅŸ yaptı evlere baskınlar düzenlendi.

El- Cezire Brüksel muhabiri Dominic Kane, evlerine baskın yapılan insanların korku içinde olduğunu olası başka terör saldırısı tehdidini sorguladıklarını dile getirdi. Saldırılar sonrası başlatılan olağanüstü halin hayatlarını değiştirdiğini söyleyen halk, "herkes korku içinde çocuklarımıza durumu anlatmakta zorluk çekiyoruz" diyerek saldırı sonrası yaşanan panik havasını dile getirdi.

Savcı saldırganları havalimanına getiren taksi şoförünün yaptığı ihbar sonrası verilen adrese baskın düzenledi. Polis baskın sonrası evde beş kilogram sıvı oksitleyici patlayıcı ve patlayıcı yapmak için bir çok malzeme ele geçirdiklerini doğruladı.

Belçika Başbakanı, "Bu şimdiye kadar gördüğüm en kara gün Bu trajedi Belçika'da gördüğüm en ölümcül saldırı" açıklamasında bulundu.

Belçika'da bugün üç gün sürecek yas başladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.