Sosyal Medya

Ekonomi

Suriyeliler son dört yılda 4 bin işyeri açtı

Resmi rakamlara göre Suriyeliler son dört yılda açtığı 4 bin işyerinde binlerce Türk vatandaşını istihdam ediyor



Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerin son dört yılda 4 bin iş yeri açtığı ve bu iş yerlerinde binlerce Türk vatandaşını istihdam ettiği bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer Türk ortakla yasal prosedürleri aşarak faaliyet gösteren ve kayıtdışı çalışan firmalarla birlikte bu rakamın 10 bini aştığını söylüyor. Kayıtlı olan 4 bine yakın firmanın 220 milyon dolar sermayeye sahip olduğu bildiriliyor.

Suriyeli firmaların yüzde 60’tan fazlası Ä°stanbul’da faaliyet gösteriyor. Resmi rakamlara göre Türkiye’deki Suriyeli 2 bin 827 firmadan bin 709’u Ä°stanbul’da. Gaziantep’te 471, Hatay’da 250, Kilis’te 70, Åžanlıurfa’daki 56 ve KahramanmaraÅŸ’taki 22 Suriyeli firma yer alıyor. Bu firmalar ticaret ve sanayi odalarına üye olarak faaliyetlerini yürütüyorlar.

Türkiye’de sektörel açıdan deÄŸerlendirildiÄŸinde Suriye sermayeli firmaların 978’i toptan ticareti ile ilgileniyor. Tamir yapan firmaların sayısı ise 606. Ä°nÅŸaat sektöründe de 288 firma faaliyet gösteriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.