Sosyal Medya

Güncel

Trump yine Müslümanları hedef aldı

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını kazanmak için çabalayan aday adayları Ted Cruz ile Donald Trump, Brüksel’deki saldırılarının ardından açıklamalarıyla yine Müslümanları hedef aldı.



Cumhuriyetçi Parti’nin aday adaylarından Teksas Senatörü Ted Cruz, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Brüksel’deki terör saldırılarının ardından ABD’de Müslümanların yoÄŸun olarak bulunduÄŸu bölgelerde güvenlik güçlerinin devriye gezmesi ve güvenliÄŸi saÄŸlaması gerektiÄŸini savundu.

Cruz, bugün sabah Brüksel’de iÅŸe giden birçok kadın ve erkeÄŸin saldırının hedefi olduÄŸunu belirterek, saldırıda birbirinden bağımsız masum insanların yaÅŸamlarını yitirdiÄŸini kaydetti.

Batı’nın “bu düşmanın varlığını yıllarca inkar ettiÄŸini” savunan Cruz, bu saldırıların bir daha yaÅŸanmaması için gayretlerini iki katına çıkaracaklarını bildirdi.

“El Kaide ve DAEÅž’in bulunduÄŸu ülkelerden sığınmacı akınını acilen durdurmamız gerekiyor.” diyen Cruz, ABD’li güvenlik güçlerine de çaÄŸrıda bulundu.

Cruz, “Müslümanların radikalleÅŸmesinden önce onların bulunduÄŸu bölgelerde devriye gezmesi ve güvenliÄŸi saÄŸlaması için güvenlik kuvvetlerine yetki vermeliyiz.” ifadesini kullandı.

MÃœSLÃœMANLARLA PROBLEMÄ°MÄ°Z VAR

Cumhuriyetçi Parti’nin baÅŸkan adayı olma yolunda en güçlü isim olarak dikkati çeken iÅŸ adamı Donald Trump da “Ä°slam’ın küresel terörizmin asıl nedeni” olduÄŸunu ileri sürdü.

Seçim kampanyası boyunca Müslümanlara yönelik skandal sözleriyle adından söz ettiren Trump, Brüksel’deki saldırının ardından Fox Business Network’a yaptığı açıklamada, “Açıkçası Müslümanlarla problemimiz var. Bu saldırıların Ä°sveçli insanlar tarafından yapılmadığını size söyleyebilirim. Akıllı olmak zorundayız. Camilere göz atmalıyız, oralarda olup bitenleri incelemeliyiz. Devam eden hastalıklı bir problem var.” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.