Sosyal Medya

Güncel

Kirby: Bu saldırılar İslamı temsil etmiyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Brüksel’de düzenlenen terör saldırıları sonrasında, bu terör saldırılarının İslamı ve Müslümanları temsil etmediğini aktardı.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Belçika’nın baÅŸkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırıları sonrasında Cumhuriyetçi aday adaylarından Donald Trump’ın Müslümanları hedef alan açıklamalarına iliÅŸkin olarak, bu terör saldırılarının Ä°slamı ve Müslümanları temsil etmeyeceÄŸini söyledi.

Kirby, günlük basın toplantısında Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarına iliÅŸkin soruları cevapladı.

Kirby’e, terör saldırıları sonrasında Trump’ın Müslümanları hedef göstererek “Onlarla ilgili sorunlarımız var.” ÅŸeklindeki sözleri soruldu.

Terör tehditlerine karşı alınan önlemlerin artırılması gerektiğini belirten Kirby, bunun herhangi bir dinle alakası olamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

“IŞİD, çarpıtılmış ve vahÅŸi bir ideoloji olarak Müslümanlar arasında aşırıcılık yanlısı küçük bir grubun ilgisini çekmeye devam ediyor. Biz bu durumun herhangi bir anlamda Ä°slam inanışını ya da bu dine baÄŸlı Müslümanları iÅŸaret ettiÄŸine inanmıyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.