Sosyal Medya

Dünya

Brüksel saldırganlarının fotoğrafları yayınlandı!

India Today Belçika polisi saldırganlara ait olabileceği belirtilen fotoğrafları yayınladı.



Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen peş peşe saldırılarda 34 kişi öldü, yüzün üzerinde kişi yaralandı. Brüksel Havalimanı'ndan gerçekleştirilen saldırının intihar saldırısı olduğu açıklanırken metro saldırısına dair net bir bilgi verilmedi.

Saldırıların ardından kentte alarm durumuna geçildi. Pek çok yerde yeni saldırı ihtimallerine karşı önlemler alındı, operasyonlar başladı. Bazı medya organlarında ise saldırganlara ait olduğu iddia edilen fotoğrafşar yayınlandı.

Ä°ÅžTE O FOTOÄžRAFLAR!

India Today Belçika polisi saldırganlara ait olabileceÄŸi belirtilen fotoÄŸrafları yayınladı. Habere göre, Najim Laachraoui ve Mohamed Abrini isimli iki şüpheli, intihar saldırılarını düzenleyen kiÅŸiler olabilir. 

belcika_saldirganlarin_fotografini_yayinladi_1458654525_7509

RUS BASINI ÜÇ İSMİ ÖNE ÇIKARIYOR

Rus Pravda gazetesinin haberinde ise Rus özel servisinin Belçikalı yetkilileri muhtemel bir terör saldırısına karşı uyardığı iddia edildi.

Haberde, Rus istihbaratının IŞİD üyesi olan Belaruslu kardeşler İvan ve Aleksey Dovbaş ile Marat Yunusov'un geçtiğimiz Şubat ayında Belçika'ya gittikleri bilgisini yetkililerle paylaştığı aktarıldı.

"RADİKALLERLER İLETİŞİME GEÇTİLER"

LifeNews'ün haberinde ise 27 yaşındaki Aleksey'in, İslam dinine geçerek, radikallerle iletişim kurduğu belirtildi. 23 yaşındaki küçük kardeşi İvan'ın da radikal hareketlerle bağlantısı olduğu; ardından iki kardeşin de IŞİD'e katıldığı ve özel eğitim aldıkları öne sürüldü.

BELÇİKA MEDYASI: SALDIRIYI ONLAR MI GERÇEKLEŞTİRDİ?

Dhnet be adlı Belçika sitesinde de saldırıyı gerçekleştirilmiş olabileceklerinden şüphelenilen kişilerin fotoğrafı yayınlandı.

Saldırı öncesini yansıtan güvenlik kamerası görüntülerinde, valizlerini çeken erkekler görülüyor.

56f15f4cc03c116924d92efd (1)

NÃœKLEER ALARM

Ayrıca Belçika'da nükleer santral güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı. Haberi veren devlet televizyonu VTM, santralin polis tarafından boşaltıldığını bildirdi.

34 ÖLÜ, 170 YARALI

Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu. Brüksel'de Avrupa Birliği binalarına yakın Maelbeek metro istasyonunda da patlama oldu. Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada "terör alarm"ını en üst düzeye yükselttiklerini söyledi. Saldırılarda havalimanında14, metro saldırısında ise 20 olmak üzere toplam 34 kişi hayatını kaybetti.

IŞİD ÃœSTLENDÄ°

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiği iddia edildi. Mısır medyasının haberine göre, IŞİD bağlantılı Amaq Haber Ajansı, terör örgütünün açıklamasını yayınladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.