Sosyal Medya

Dünya

Belçika'da alarm en üst seviyede, Fransa teyakkuzda

Belçikanın tamamında güvenlik alarmı seviyesi 4'e çıkarıldı



Brüksel havalimanındaki patlamaların ardından Belçika'nın tamamında güvenlik alarmı seviyesi en yüksek olan 4'e çıkarıldı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda iki patlamanın meydana gelmesinin ardından ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığını bildirdi.

Brüksel'de tüm uçuşlar iptal edildi.

İÇİŞLERİNDEN VATANDAŞLARA UYARI

Belçika İçişleri Bakanlığı vatandaşlarından evlerine çekilmelerini istedi.
İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, "DAEŞ liderini tutukladıktan sonra böyle bir saldırıyı bekliyorduk. Bir hücreyi ele geçiriyorsun, diğeri hareketleniyor" dedi.
 
NATO-AB çalışmaları askıya alındı. Avrupa Parlamentosu patlamalardan sonra oturumunu iptal etti.
 
FRANSA TEYAKKUZA GEÇTİ

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki patlamaların ardından Fransa'da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Polis kaynaklarından alınan bilgiye göre, Charles de Gaulle Havalimanı ve Paris'teki pek çok bölgede güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Paris'i Brüksel'e ve diğer bazı Avrupa ülkelerine bağlayan Kuzey Garı'nın, bulunan şüpheli bir paket sonrası kapatıldığı, gara bomba imha ekipleri gönderildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Elysee Sarayı'nda Brüksel saldırıları ardından alınacak ek güvenlik önlemleri konusunda kriz toplantısı yapılıyor.

Toplantıya Cumhurbaşkanı François Hollande, Başbakan Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian katılıyor.

PATLAMADAN ETKÄ°LENEN TÃœRK OLUP OLMADIÄžI ARAÅžTIRILIYOR

Brüksel Başkonsolosluğu, patlamadan etkilenen vatandaşımız olup olmadığı araştırılıyor açıklaması yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.