Sosyal Medya

Güncel

ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf'ın avukatı ilk kez konuştu

ABD’de tutuklanan iş adamı Rıza Sarraf’ın Türkiye’deki avukatı konuştu. Av. Yıldırım, müvekkili Sarraf’ın cumartesi tatil amaçlı eşi ve kızı ile Miami’ye gittiğini söyledi. Av. Sarraf, iddianamede yer alan suçlamaların ticari konular olduğunu, hepsinin savunmasının yapılabileceğini söyledi.



Hürriyet Dünyası’nın telefonla ulaÅŸtığı Av. Åžeyda Yıldırım “ABD’ye cumartesi günü gitti. EÅŸi ve kızı ile tatile gitmiÅŸlerdi. Kızlarını Disneyland'a götürmüşlerdi. Orada bir avukat grubumuz var. Rıza beyin yanındalar. Ben de birkaç gün içinde gideceÄŸim. Ben, onlara bilgi saÄŸlayıcı olarak gideceÄŸim. Burada, anı anına trafiÄŸi takip ettim. Böyle bir karar beklemiyorduk. Kendisi de (Rıza Saraf) böyle bir ÅŸey beklemiyordu. EÅŸi ve kızı halen orada Miami’deler; süreci takip ediyorlar” dedi.

AMBARGO Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° KONULAR
Av. Yıldırım, iddianemede yer alan suçlamalara iliÅŸkin ise “Onların hepsi ticari konular. Hepsi izah edilebilir konular. ABD’nin koyduÄŸu ambargo ile ilgili. Kendi koydukları ve kendi kaldırdıkları ambargoyu sorguluyor” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Av. Yıldırım (siyahlı), 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Sarraf'ı, tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde ziyaret etmişti.

SORUŞTURMA DAHA ÖNCE YAPILMIŞ
Av. Yıldırım, iddianemenin kısa sürede hazırlanmış olmasına iliÅŸkin ise “Orada soruÅŸturma varmış zaten. Bizim haberimiz yoktu. Rıza Bey’in de haberi yoktu” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.