Sosyal Medya

Güncel

Demirtaş'ın Nevruz konuşmasında ilginç nokta

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarına katıldı. Her fırsatta "PKK ile bağımız yok" diyen Demirtaş, yine PKK'ya tek laf etmedi.



Diyarbakır'daki nevruz kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yıl da merkez Bağlar İlçesi'nde bulunan Nevruz Parkı'nda bugün saat 10.00'dan itibaren kutlanmaya başladı.

IŞİD'Ä° KINADI, PKK'YA YÄ°NE LAF YOK

Kutlama alanında bir konuÅŸma yapan DemirtaÅŸ, geçtiÄŸimiz gün IŞİD'in Ä°stanbul Ä°stiklal'de gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırıyı ÅŸiddetle kınarken PKK'nın Ankara'da 37 kiÅŸiyi ve daha önce de 29 kiÅŸiyi hayattan kopardığı hain saldırılar için ise tek laf etmemesi dikkat çekti.

TAKSÄ°M’DEKÄ° SÄ°VÄ°LLERÄ° HEDEF ALAN SALDIRIYI KINIYORUZ

"Malesef Ä°stanbul Ä°stiklal’de direk sivilleri hedef alan bir terör saldırısı oldu. Bir kez daha buradan söylüyorum. Bu saldırıyı kınıyoruz. Saldırıda yaÅŸamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar diliyoruz. Bize artık bu ÅŸekilde yaÅŸamaya alışmalısınız diyenlere inat. Hayır savaÅŸa da, ölüme de, katliama da alışmayacağız. Bu normaldir demeyeceÄŸiz. AKP için normal olabilir. Ölümleri benimsemiÅŸ, kanıksamış olabilir. BaÅŸbakan normal karşılayabilir. Biz alışmayacağız" 

Sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı mitingte bölgedeki operasyonlar ve sokaÄŸa çıkma yasaklarına deÄŸinen EÅŸ Genel BaÅŸkan DemirtaÅŸ, Yüksekova’nın, Sur ve Cizre gibi yıkılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.