Sosyal Medya

Dünya

Çipras: Anlaşmanın uygulanması hiç kolay değil

Yunanistan Başbakanı Çipras, AB-Türkiye anlaşmasıyla ilgili 'Anlaşmanın uygulanması hiç kolay bir iş değil' açıklamasını yaptı.



Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras, AB Komisyonu'nun Göç, İçiÅŸleri ve VatandaÅŸlıktan Sorumlu üyesi Dimitris Avramopulos ile baÅŸkent Atina'daki BaÅŸbakanlık konutunda bir araya geldi.

AB'nin Türkiye ile yaptığı anlaÅŸmayı olumlu bir adım olarak nitelendiren Çipras,"AnlaÅŸma gerçekleÅŸmeseydi tek taraflı eylemlerin dominosuna maruz kalacaktık" diye konuÅŸtu.

Anlaşmanın başarıya ulaşması için iki önemli şartın oluşması gerektiğine işaret eden Çipras, ilk olarak Türkiye'den Yunanistan'a geçişlerin azaltılması gerektiğini, aksi takdirde adaların boşaltılamayacağını ve anlaşmanın uygulanamayacağını söyledi.

Çipras, ikinci olarak da Yunanistan'ın yasal düzenlemeleri yerine getirmesi ve sığınmacılara iliÅŸkin iÅŸlemleri gerçekleÅŸtirmesi için önemli bir insan gücüne ihtiyaç duyduÄŸunu belirtti. 

Ä°ÅŸlemlerin hızla yapılması için kendisinin baÅŸkanlık edeceÄŸi özel bir hükümet organı oluÅŸturdukları bilgisini paylaÅŸan Çipras, "Åžimdi yokuÅŸu tırmanmamız gerekiyor çünkü anlaÅŸmanın uygulanması hiç kolay bir iÅŸ deÄŸil" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Avromopulos da Yunanistan'ın bu süreçte hızla harekete geçtiğini belirterek anlaşmanın ivedilikle uygulanmasının sığınmacı krizinde durumun iyileştirilmesini sağlayacağını söyledi.

AB ve Türkiye arasında 18 Mart'ta varılan anlaşmaya göre, Türkiye üzerinden 20 Mart'tan itibaren Ege'deki Yunan adalarına geçen sığınmacılar 4 Nisan'dan sonra iade edilebilecek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.