Sosyal Medya

Dünya

Rus Patrik: İnsanları Allah'tan uzaklaştırıyorlar

Patrik Kiril, İncil’e aykırı hakların savunulmasını sapıklık olarak adlandırdı



Rus Ortodoks kilisesi Patriği Kiril, çağımızda insanların insan hakları savunma adına sapkınlık denilecek duruma düşüldüğünü söyledi.

Ortodoks Kurtarıcı Ä°sa Katedrali kilisesindeki dini ayinde konuÅŸan Kiril, insan hakları savunucularının, kurtarıcısı olduklarını iddia ettikleri diÄŸer insanları Allah’tan uzaklaÅŸtırdığını öne sürdü.

Patrik, modern zamanlarda evrensel kriterin 'birey ve toplum hayatında onların haklarının korunması olduÄŸunu Batı Avrupa’da baÅŸlayan bu hareketin daha sonra Amerika ve Rusya'yı yayılarak bireyler ve toplum hayatından Allah’a olan inancı devrimci ruhtan söküp attığını' savundu.

Rus Ortodoks Kilisesi liderine göre, bugün, "tüm dünyada Tanrının olmadığı bir hayat şekli ve fikri gelişiyor. Dünyanın gelişmiş birçok zengin ülkesinde yasal yolla, ağır bir günah olan insan hakları ihlalleri yaygınlaştırılıyor" dedi.

Rus Interfax ajansı Patrik Kiril'in “Biz, insanların kendi nefislerine taptığı küresel bir sapkınlıkla karşı karşıyayız. Bu bireyi Allah’tan alıkoyan yeni bir putperestliktir. Böyle sapıklık hiçbir zaman küresel ÅŸekil almamıştı. Kilise iÅŸte böyle sapıklığa karşı kendi imkanlarını, fikrini ve düşüncesini kullanmalıdır” dedi.

Rus Patrik Kiril, aynı zamanda dedesi ve babasının dinde ilk öğretmenleri olduÄŸunu da hatırlatarak "Onlar yasaları ihlal ettikleri için deÄŸil, Tanrıyı ve Ortodoks Kilisesi'ne ihanet etmeyi reddettikleri için hayatlarının bir kısmını hapishane ve kamplarda geçirdiler”dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.