Sosyal Medya

Dünya

İsrail: Türkiye ile işbirliğinde iyi niyet gördük

İsrail, İstanbul Taksim’de 3 vatandaşının öldüğü saldırının ardından Türkiye makamlarıyla yaşanan yakın ve samimi işbirliğinin, iki ülke ilişkilerinin yeniden normalleşmesi amacıyla yürütülen müzakerelere olumlu yansıyacağını öngörüyor.



Taksim’deki canlı bomba saldırısının ardından ABD’deki temaslarını yarıda kesen Ä°srail DışiÅŸleri Genel Direktörü Dore Gold, dün Ä°stanbul’a geldi. Mavi Marmara katliamının yaÅŸandığı Mayıs 2010’dan bu yana Ä°srail’den Türkiye’ye en üst düzey ziyareti gerçekleÅŸtiren Gold, DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı Büyükelçi Feridun SinirlioÄŸlu ile bir araya geldi.

 

Türkiye makamlarının saldırının hemen ardından gösterdikleri iÅŸbirliÄŸini ‘samimi ve çok yardımcı’ olarak tanımlayan Ä°srailli diplomatik kaynaklar, BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu’ya gönderdiÄŸi taziye mesajının da çok memnuniyet verici bir içerikte olduÄŸunu kaydetti.

 

Hürriyet gazetesinden Serkan DemirtaÅŸ’ın haberine göre “Biz bu olay sonrasında Türkiye makamlarıyla yaptığımız iÅŸbirliÄŸinde iyi niyet gördük. Bunu da tabii ki ikili iliÅŸkilerimizin baÅŸka bir düzeye çıkması için kullanabiliriz” diyen kaynaklar, bu tür olayların ardından görülen iÅŸbirliÄŸinin taraflar arasındaki güven duygusunu da artıracağı deÄŸerlendirmesi yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.