Sosyal Medya

Dünya

Moskova Merkez Camii'nde Kur'an-ı Kerim etkinliği

Rusya'nın başkenti Moskova'da Kur'an-ı Kerim etkinliği düzenlenecek



Geçen sene tamir edilerek yeniden açılan Merkez Camii'nde 27 Mart tarihinde bir Kur'an-ı Kerim etkinliÄŸi düzenlenecek. EtkinliÄŸe, siyasi, dini ve kamu yöneticilerinin yanında sanatçılar, yabancı bilim adamları, ÅŸair ve yazarlar da katılacak. Etkinlikte "Kur'an’dan esinlenerek" yazılan Ä°slam kitaplar sergisi ve Ä°slam kültürün eÅŸsiz sanat eserleri de sergilenecek.

Info-islam.ru sayfasının haberine göre, etkinliÄŸe Kahire’den tanınmış Müslüman alim Yahya Hasan Veziri ve 10 yılı aÅŸkın süredir Çin Ä°slam Enstitüsü'nde Arapça hat eÄŸitimi veren Ebû Bekr Ma Weiwei gibi isimler davet edildi

Etkinlikte, 14 yaş altı hafız yarışması da düzenlenecek. Program çerçevesinde, 'Bir saatte namazı öğrenelim' ve 'İslamı Arapça hat yazımı' paneli de gerçekleştirilecek.

Rusya Müftüler Konseyi, Kur'an-ı Kerim etkinliÄŸini yaklaşık 10 bin kiÅŸinin ziyaret etmesinin beklendiÄŸini duyurdu. Konsey, etkinlikte Peygamber efendimizin sakal-ı ÅŸerifi ziyaret imkanı bulacaklarını da açıkladı.

Geçen yıl Ekim ayında 40'tan fazla ülkeden ünlü hafızların katılımıyla bir Kuran okuma yarışması düzenlenmişti. Bu yarışmaya özel konuk olarak Mekke'deki Kabe imamı Mahir Al-Mu'aykli de katılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.