Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan yeni anayasa hesaplarına MHP'yi kattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ve MHP'nin birlikte hareket etmesi halinde yeni bir anayasanın yolunun açılabileceğini söyledi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve MHP'nin yeni anayasa için gerekli 367'yi bulamayabileceğini belirterek, "Hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT'nin Yıldız Sarayı Silahhane binasından canlı yayımladığı "Cumhurbaşkanı Gençlerle Buluşuyor" programında, gençlerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Sadece iktidar partisi ile MHP el ele verse, 367'yi bulamayabilirler, o ayrı bir konu ama hiç olmazsa millete gitmenin yolu açılabilir. Ä°nanıyorum ki millete gitmenin yolu açılsa, millet böyle bir yeni anayasa 'evet' diyecektir. Milletimize bu noktada güveniyorum.

Ä°ktidar partisi ile MHP arasında asgari müştereklerin deÄŸil, azami müştereklerin olduÄŸuna inanıyorum. Azami müştereklerin olduÄŸu iki görüş, iki yapı, eÄŸer bir araya gelir de böyle bir milli ve yerli anayasayı eÄŸer oluÅŸturursa, bu millet de kendisi için, kendi dokusunu yansıtan milli ve yerli bir anayasaya 'evet' diyecektir diye düşünüyorum. Temenni ederim ki bu adım da kararlı bir ÅŸekilde atılır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.