Sosyal Medya

Güncel

Karayılan'dan 'görüşelim' çağrısı

PKK terör örgütünün Kandil'deki ele başlarından ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, Dolmabahçe görüşmeleri çerçevesinde yeniden müzakerelere başlamak üzere hazır olduklarını söyledi.



"Dolmabahçe anlaÅŸması çerçevesinde müzakerelerin baÅŸlamasına, hareket olarak hazır olduÄŸumuzu belirtiyoruz" diyen Karayılan, "En güçlü dönemimizi yaşıyoruz. Ä°rademizi ortaya koyarsak, düşman geri adım atacaktır. O zaman çözüm ve barış gerçekleÅŸir" diye konuÅŸtu. 

Nevruz dolayısıyla katıldığı televizyon programında operasyonları eleÅŸtiren Karayılan, "Newroz birlik, mücadele ve özgürlük günüdür. Barış özgürlük ile mümkündür. Dolayısıyla Newroz'un barışı hedeflediÄŸini söyleyebiliriz. Mücadelemiz ile daha çok anlam kazanan Newroz, bizler için her zaman yeni baÅŸlangıçlar, yeni atılımlarının baÅŸlangıcı olmuÅŸtur. Bu temelde güncellenen Newroz, Kürdistan’da bir halkın ve ulusun bayramı olarak meÅŸrulaÅŸtı." açıklamasında bulundu.

NEVRUZ KUTLANMALI
Birçok kentte nevruz kutlamalarına sınırlama getirilmesini eleÅŸtiren Karayılan, "Diz çöktürme planı çerçevesinde kutlamalar yasaklanıyor. Zaten bu temelde Kürtleri baskı altına alıp, haklarını elinden almayı planlıyor. Bu doÄŸru bir yaklaşım deÄŸildir. Halkımız Newroz’u kutlamalıdır. Yasaklanan yerlerde Newroz kitlesel kutlanmalı. Yasaklanan yerlerde de kutlama yapılacaktır." dedi.

2013 HATIRLATMASI
Nevruz'u tarihi bir süreçte karşıladıklarını söyleyen Karayılan, "Åžuan savaÅŸ durumu yaÅŸanıyor. Böylesi bir dönemde karşıladığımız Newroz'un yeni bir baÅŸlangıç olabileceÄŸini belirtiyoruz. Nasıl ki ÖnderliÄŸimiz 2013'te adım attı, 2016 Newroz’u da buna adaydır." ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

MÜZAKERE ÇAĞRISI YAPTI
Gelinen noktadan Ankara'yı sorumlu tutan ve güvenlik güçlerinin yerleÅŸim birimlerindeki operasyonlarına karşı söylemde bulunan Karayılan, hükümetin operasyonları durdurması halinde nevruzun yeni bir atılım ve çözümün geliÅŸmesine vesile olabileceÄŸini söyledi. Karayılan,  "Bu temelde beklenti içinde olanlara; Önder Apo'nun özgürlük koÅŸulların saÄŸlanması ve izleme heyeti gözetimi altında Dolmabahçe anlaÅŸması çerçevesinde müzakerelerin baÅŸlamasına, hareket olarak hazır olduÄŸumuzu belirtiyoruz." çaÄŸrısı yaptı.

NE OLMUÅžTU?
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın BaÅŸbakanlığı döneminde büyük bir risk alınarak Çözüm Süreci baÅŸlatılmıştı. Bu süreçte bir dizi düzenleme yapılmış, olaÄŸanüstü hal kaldırılmıi Kürtçe yayın yapan televizyonlar kurulmuÅŸ, üniversitelerde Kürtçe bölümler açılmış, yerleÅŸim birimlerinin deÄŸiÅŸtirilen adları iade edilmiÅŸti. Halk çatışmasız bir 2.5 yıl yaÅŸamıştı. Bölge halkı rahat bir nefes almış, ekonomisi de canlanmıştı. Ä°ÅŸte bu süreçte terör örgütünün yapması gereken tek bir ÅŸart vardı. Silahlı militanlar sınır ötesine çekilecekti. Ancak sınır ötesine göstermelik çekilmenin aksine ÅŸehirler cephaneliÄŸe çevrilmiÅŸ, teröristler yerleÅŸim birimlerine gönderilmiÅŸti. Hendekler kazıldı, yollara bombalı tuzaklar kuruldu, halk canından bezdirildi. temmuz 2015'te de çatışmasızlığı terör örgütü PKK bozdu. Devlet, kamu otoritesinin tahkim etmek üzere operasyonlara baÅŸladı. Köşeye sıkışan örgüt, açıklama üstüne açıklama yaparak "müzakerelere dönelim" çaÄŸrısı yapıyor. Örgütün siyasi uzantısı HDP'den de benzer açıklamalar geliyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.