Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı'ndan seferberlik çağrısı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi"nde konuştu.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan,  Haliç Kongre Merkezi'nde, "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi"nde konuÅŸtu.

 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan yaptığı konuÅŸmada seferberlik çaÄŸrısında bulunarak, "Terörün yeni yöntemlerine karşı bizler de yeni stratejiler geliÅŸtirerek mücadelemize devam edeceÄŸiz. Buradan tüm milletime bir çaÄŸrıda bulunuyorum. Teröre karşı Malazgirt ruhuyla,  Anadolu selçuklu ruhuyla, Osmanlı çınarının azametiyle, Çanakkale ve KurtuluÅŸ savaşının azametiyle yeni bir seferberlik çaÄŸrısı yapıyorum. Terörün başını ezmek bizim için kolaydır. Önemli olan bizim birliÄŸimze sahip çıkarak terörün karşısında dimdik durmaktır" dedi.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Şehitler ölmez onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz diyor Rabbimiz. Hepimizin Nevruz bayramını da tebrik ediyorum.Nevruzu bayram olarak değil kan dökmek olarak telakki edenleri de huzurlarınızda ayrıca lanetliyorum. Biz burada bir bayram kutluyoruz. Bugünki önemli çalışmalarmızı da Nevruz Bayramı'nda başlatıyoruz. Bir traftan da yüreğimiz yanıyor. Türkiye tarihinin en büyük terör saldırısı dalgaları ile karşı karşıya. Terör ülkemizi ve milletimizi hedef almaktadır. Kaybettiğimiz masum canlarımızın acısını her zerremizde hissediyoruz. Bir yandan acımızı yaşar terörle möücadelemizi kesintisiz sürdürürken hedefleri,mizden kopmuyor projelerimizi gerçekleştirmekten de asla geri durmuyoruz. Devlet ve millet olarak bu terörün üzerinden mutlaka geleceğiz. Bize korkmak yaraşmaz. Biz korkuyu korkuranlardan olcağız.

SEFERBERLİK ÇAĞRISI YAPIYORUM

Terörün yeni yöntemlerine karşı bizler de yeni stratejiler geliÅŸtirerek mücadelemize devam edeceÄŸiz. Buradan tüm milletime bir çaÄŸrıda bulunuyorum. Teröre karşı Malazgirt ruhuyla,  Anadolu selçuklu ruhuyla, Osmanlı çınarının azametiyle, Çanakkale ve KurtuluÅŸ savaşının azametiyle yeni bir seferberlik çaÄŸrısı yapıyorum. Terörün başını ezmek bizim için kolaydır. Önemli olan bizim birliÄŸimze sahip çıkarak terörün karşısında dimdik durmaktır.

R1

BATI'NIN NASIL SINIFTA KALDIĞINI GÖRDÜK

Türkiye'n,n mücadelesi sadece terörle ve teröristle değil. Biz onları destekleyen güçlerle de mücadele ediyoruz. Onları destekleyen kesimlere yürüttüğümüz mücadelede batılı ülkelerin tepkileri ile mücadele ediyoruz. Biz demokrasiyi insan hakları özgürlükleri batı bize dayattığı için değil milletimiz buna layık olduğu için hayata geçiriyoruz. Her zaman söylüyorum. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Başka türlü eğilmek bize yakışmaz. Biz milletimizin birinci sınıf demokrasiye layık olduğunu düşünüyor ve bunun için savaşıyoruz. Biz demokrasi ile değil terörle insan haklarıyla değil terör eylemleriyle mücadele ediyoruz. Batı'nın en son olara teröre karşı ilkesiz tutumu başta olmak üzere nasıl sınıfta kaldığını görüyoruz.

SAMİMİ OLMADIĞINIZ SÜRECE BÖYLE KONUŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

Türkiye'yi kapısında bekleten AB ikiyüzlülüğünü hala devam ettiriyor. Sonrada Sayın CumhurbaÅŸkanı neden böyle konuÅŸuyor diyorlar. Siz samimi olmadığınız sürece ben böyle konuÅŸmaya devam edeceÄŸim. Türkiye AB'nin mültecilerle ilgili teklifini para pul için deÄŸil bu insnların daha fazla aÅŸağılanmasını onurlarının kırılmasını engellemekiçin kabul etmiÅŸtir. Yarın tarih bu yaÅŸananları ortaya getirecektir. O zaman kimin ne yaptığı daha net anlaşılaca. Bundan sonra Avrupa'dan beklediÄŸimzi bu insanlar için yaÅŸanabilir bir yer yapmak için yardım etsinler. Biz inancımıza ve kültürümüze uygun ÅŸekilde terörle mücadele etmeye devam edeceÄŸiz. Avrupa varsın kendi öz eleÅŸtirisini kendisi yapsın bizim burada yapacak çok iÅŸimiz var.

r3

ÇINAR AĞACININ ÖNEMİ KÜLTÜRÜMÜZ İÇİN ÇOK BÜYÜKTÜR

Bizim kültürümüzde ÅŸehirlerimizin kültüründe aÄŸaçların önemli yeri vardır. AÄŸaçlar içerisinde de çınar aÄŸacının kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Osmangazi'nin baÄŸrından çıkıp cihanı kaplayan o çınarın hikaesi milletimizin hikayesidir. O çınar bugün genç bir beden de Türkiye Cumhuriyeti adı ile yaşıyor. Biz de aynu sebeple çınar aÄŸacının sayısını daha çok artırmak için çalışıyoruz. Bakanlığımız 2016 yılını çınar yılı olarak ilan etti. Bu karardan ötürü bakanlığımızı kutluyoruz. Gençler o aÄŸaçları yüz bini Ä°stanbul'da kök salacak. Bugünkü diÄŸer proje ise 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kurmak. Amaç balık vermek deÄŸil balık tutumayı öğretmek. Gelir getirici aÄŸaç türlerini yaygınlaÅŸtırarak vatandaÅŸlarımızı bulundukları yerlerde kaldındırmayı hedefliyoruz. 2003 yılında yaklaşık 21 milyon hektar olan orman varlığımızı 22 milyon hektar alana yükselttik. 

ÇALIÅžMALARIMIZ GÖNLÃœ MÃœHÃœRLENMÄ°ÅžLER TARAFINDAN  GÖRÃœLMÃœYOR

Bugüne kadar 3 buçuk milyon fidanı toprakla buluşturduk. Cumhuriyet tarihinin en büyük ağaçlandırma seferberliğini başarıyla sürdürüyoruz. Buna rağmen bazı gruplar bizi ağaç düşmaı olarak görüyorlar. Ağaçlandırma alanında Türkiye'nin yakaladığı başarı ortadadır. Dünyanın takdirini kazanan bu açlışmalar bizdeki bazı gönülleri mühürlenmişler tarafında görülmüyor.

Ãœlkemiz fidancılığının geliÅŸtirilmesi için Sakarya'da bir fidan borsası kuruldu. 133 adet ÅŸehir ormanı geliÅŸtirdik. ülkemizin bal üretimini artırmak amacıyla 250 bal ormanı tesis ettik. Bal üretimi ile ilgili bu çalışmamızdan sonra ülkemiz 6. sıradan 2. sıraya yükseldi. 

R2

180 KM DAÄžI DELEREK Ä°STANBUL'A SUYU GETÄ°RDÄ°K

Biz 180 km'den dağları delerek İstanbul'a suyu ulaştırdık ve İstanbul'un susuzluğunu giderdik. Su medeniyettir. Her alanda olduğu gibi su yatırımlarında da rekorlar kırdık. Geçtiğimiz yıllarda 3 bin 107 adet tesisi vatandaşımızın hizmetine sunduk.

Åžu bölücü terör örgütü Ilısu barajını engellemek içn neler yaptı neler. Bunlarıun benim Kürt kardeÅŸimi sevmek gibi bir derdi yok bunlar milletin kan damarlarını kesmek için uÄŸraşıyorlar. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.