Sosyal Medya

Güncel

Medya Derneği Dijital Platformu'ndan Facebook'a kınama

Facebook, Yeni Şafak'ın sayfasını kapattı, herhangi bir açıklama da yapmadı.



Konuyla ilgili Medya Derneği Dijital Platformu'ndan yapılan kınama mesajında şu ifadelere yer verildi;

GÖRÜLMEMİŞ SANSÜR

"Facebook Yeni Åžafak’ın sayfalarını kapatarak görülmemiÅŸ bir sansüre imza attı. Terör örgütü kurumlarının ülkeyi bölücü ve parçalıyıcı paylaşımlarına ses çıkarmayan Facebook, hiçbir gerekçe göstermeden Türkiye’de legal yayın yapan bir gazetenin Facebook sayfalarını hukuksuz ÅŸekilde kapatmasına ragmen herhangi bir açıklama yapma gereÄŸi dahi görmedi.

YENÄ° ÅžAFAK'A YAPILAN SUSTURMA EYLEMÄ°..

Ãœlke yönetimlerinin, hükumetlerin çaÄŸrılarını ve uyarılarını dikkate almayan Facebook’un, bazı terör örgütlerinin diktesiyle hareket ettiÄŸi görülmektedir. Özellikle Fetullahçı terör örgütü ile baÄŸlantılı olduÄŸu bilinen bazı sosyal medya hesaplarının sadece Yeni Åžafak ve Facebook arasında bilinen teknik bilgileri ifÅŸa etmesi, dikkatlerden kaçmamaktadır ve halen aynı hesaplar diÄŸer yayın kuruluÅŸlarını da tehdit içeren paylaşımlar yapmaktadır. Bugün Facebook tarafından Yeni Åžafak’a yapılan susturma eylemi milli duruÅŸ sergileyen tüm internet yayıncılarını tehdit etmektedir.

PKK YANLILARI FACEBOOK'A DESTEK OLDU

Nitekim sayfaların kapatılmasından sonra terör örgütü PKK yanlısı sosyal medya hesapları da “Yeni Åžafak’ın hesaplarını biz kapattırdık” ÅŸeklinde bildiriler yayınlayarak Facebook’un uyguladığı sansürde pay sahibi olduklarını ilan etmiÅŸlerdir. Toplumsal hassasiyetler uzak paylaşımlara müsade eden Facebook yayın kuruluÅŸlarına bunu yaparak ortaya çıkardığı hukuksuzluÄŸu bir an önce bitirmelidir. Sadece haber yayıncılığı yapılan bu sayfalar bir an önce yayına alınmalıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.