Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları gergin başladı

Diyarbakır’da bugün kutlanacak Nevruz etkinliği için hazırlıklar tamamlandı.



Gözler Nevruz kutlamaları için izin verilen 18 kentten biri olan Diyarbakır'da. BaÄŸlar ilçesinde bulunan Nevruz alanında etkinlik daha baÅŸlamadı. Katılımın yeni baÅŸlamasına raÄŸmen kutlamaların yaÅŸanan terör olaylarından dolayı yoÄŸun olmaması bekleniyor. 

Alanın dışında 5 bin 205 polis görev yapıyor. 5 ayrı kontrol noktası oluşturulurken buralarda üst araması yapılarak insanlar Nevruz alanına alınıyor. 5 bin kişi alan içinde görev yapıyor, 300 kişi de platform ve protokol tribünün olduğu yerde güvenliği sağlıyor. Güvenlik önlemlerinden dolayı alana seyyar satıcılar alınmadı.

ALAN BOÅž KALDI 

Her sene Diyarbakır'da yüzbinleri alana toplayan HDP, bugün nevruz alanında tam bir fiyaskoyla karşılaştı. Nevruz alanında 8 bin görevli olduğunu hesaba katarsak neredeyse kimse alana gitmedi.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Diyarbakır’da bugün kutlanacak Nevruz etkinliÄŸi öncesi polis kent genelindeki bir çok noktada olaÄŸanüstü güvenlik önlemi aldı. Terörle mücadele, asayiÅŸ ve trafik ÅŸubelerine baÄŸlı 300 polis, 10 ayrı noktada uygulama yaptı.

Nevruz etkinliÄŸi öncesi Diyarbakır’daki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Terörle Mücadele, AsayiÅŸ ve Trafik Åžube müdürlüklerine baÄŸlı 300 polis, kentin 10 ayrı noktasında uygulama yaptı. Güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, şüphe duydukları araçları durdurarak arama yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.